Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan bli sittende lenge i fengsel

Ifølge øyenvitner skal de to norske fengslet i India ha provosert politiet da de forsøkte å mekle fred.

ÅSTEDET: Her ved det idylliske hotellet Green Fields i Punjab skal bryllupsgjestene ha havnet i heftige kamper med eierens familie.
ÅSTEDET: Her ved det idylliske hotellet Green Fields i Punjab skal bryllupsgjestene ha havnet i heftige kamper med eierens familie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Ni personer sitter fengslet i Punjab i India etter et bryllup som endte i masseslagsmål forrige lørdag. Blant dem er brudgommen og to norske statsborgere fra Drammen, slik Dagbladet avslørte lørdag.

Ifølge familiemedlemmer skal de to norske, en far (54) og hans sønn (23), fremstilles for varetektsfengsling mandag.

- Siktelsen er så alvorlig at jeg tror de kan risikere å sitte fengslet lenge, sier familiemedlemmet til Dagbladet.

- Kjempet med sverd
Av hensyn til de fengslede og resten av familien ønsker han å være anonym.

Ifølge lokale medier ble det avfyrt flere skudd og kjempet med sverd.

Stakk med 50 000
Dette er ifølge Dagbladets kilde hva som faktisk hendte:

Da bryllupet var ferdig, ble en mann oppdaget mens han løp av gårde med en bag inneholdende alle bryllupsgavene.

Det skal være snakk om 50 000 kroner og store mengder gull.

Slått helseløs
- Utenfor et hus ble han tatt igjen og banket opp, sier mannen.

Ut av huset kom en mann. Han spør hva som skjer.

- Så da banket de opp han også, sier mannen.

Banket 80-åring
Senere viste det seg at huset tilhørte hotelleieren hvor bryllupet fant sted. Mannen som ble banket opp var trolig Kultar Singh (37), sønn av hotelleieren.

Kultar hevder mobben også gikk løs på hans far på 80 år.

- Min far fikk blomsterpotter kastet etter seg. De avfyrte skudd mot ham. Hadde han ikke hatt flaks og snublet, ville han blitt drept, sier Kultar.

- Sa unnskyld
Det nære familiemedlemmet Dagbladet har snakket med hevder bryllupsgjestene fort forsto at det var galt å banke opp hotellets eier og deler av hans familie.

- De sa unnskyld, men hotelleieren ville ikke godta det. Ikke en gang da gjestene tilbød seg å lage en skriftlig unnskyldning, ville han akseptere den. I stedet sa de at de kom til å ta saken så langt det er mulig, sier han.

Arresterte nordmenn
Noe senere skal politiet ha ankommet. Politiet begynte ifølge Dagbladets kilde å avhøre folk som ikke var med i masseslagsmålet. Det er her de to norske skal ha kommet inn i bildet.

- De gikk på politiet og spurte hvorfor de ikke heller snakket med personene som faktisk var med på slagsmålet. At de norske blandet seg inn, likte politiet svært dårlig. Derfor ble de arrestert, sier han.

Ifølge familiemedlemmet skal øyenvitner ha gjort det klart at de to norske ikke deltok i slagsmålet, men ble arrestert da de ville rydde opp i situasjonen.

Alvorlige anklager
Likefullt sitter de to norske fengslet med påstander om drapsforsøk, skyting og vold hengende over seg. Strafferammen for drapsforsøk er syv års fengsel.

Ifølge den britiske avisa The London Evening Standard er hotelleieren i nær slekt med en lokal polititopp.

Benekter skyting
Dagbladet har vært i kontakt med andre nære familiemedlemmer.

- De hadde selvfølgelig ikke med seg våpen. Det er vel ingen som har med seg skytevåpen i et bryllup. Det kan ikke ha blitt brukt skytevåpen. Ingen ble skutt, ingen kulehull er funnet og ingen våpen er beslaglagt, sier et av familiemedlemmene til Dagbladet.

Får juridisk bistand
Han venter nå spent på hva Utenriksdepartementets inntreden i saken kan føre til.

- I utgangspunktet fikk ambassaden melding om at det dreide seg om en mindre hendelse. Men når de nå fortsatt ikke er løslatt, følger de opp saken, sier pressekontakt Marte Lerberg Kopstad til Dagbladet.

Den britiske og den amerikanske utenrikstjenesten varslet allerede lørdag at den var på vei for å bistå landsmenn fengslet sammen med de to norske.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling