Kan bli sittende lenge

Nederlandske myndigheter opplyser at det kan ta over et år å behandle utleveringsbegjæringen fra Jordan. I mellomtiden blir Krekar sittende i fengsel i Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mulla Krekar risikerer et svært langt opphold i spesialfengslet Nieuw Vosseveld. Nederlandske myndigheter vil hindre at Krekar forlater landet mens de behandler utleveringsbegjæringen fra Jordan. Det kan ta mer enn ett år.

Torsdag blir han fremstilt for en dommer som skal vurdere om det er grunnlag for å holde ham fengslet.

Kravet om fengsling er begrunnet i at nederlandsk påtalemyndighet ønsker å holde Krekar i forvaring mens begjæringen fra Jordan behandles, slik at han ikke får sjansen til å forlate landet.

Jordan ønsker mullaen utlevert fordi de mener han har brutt jordansk narkotikalovgivning.

Krekar sitter nå i et av Nederlands mest fluktsikre fengsler, spesialfengselet Nieuw Vosseveld. Komplekset huser svært farlige drapsmenn, narkotikaforbrytere og gjengkriminelle.

Det har også et eget lokale til bruk for rettsmøter i saker der påtalemyndigheten frykter at fangen kan rømme, eller at noen fra utsiden begår et eventuelt attentat mot fangetransporten.

Etter det NTB kjenner til, vil fengslingsmøtet bli satt i dette lokalet torsdag formiddag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer