Kan bli Sp-leder allerede i mars

Økokrim-tiltale kan bane vei for Ola Borten Moe.

 MÅ VÆRE KLAR:  En Økokrim-tiltale i partistøttesaken kan framtvinge et raskt partilederbytte i Senterpartiet. Nestleder Ola Borten Moe blir i så fall ny leder. FOTO: SVEIN OVE EKORNES, SCANPIX.
MÅ VÆRE KLAR: En Økokrim-tiltale i partistøttesaken kan framtvinge et raskt partilederbytte i Senterpartiet. Nestleder Ola Borten Moe blir i så fall ny leder. FOTO: SVEIN OVE EKORNES, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder i Senterpartiet utelukker ikke at Økokrims etterforskning av partistøttesaken kan gjøre nestlederkandidat Ola Borten Moe til Sp-leder allerede på partiets landsmøte i mars.

Det kan skje om Økokrims funn i den såkalte partistøttesaken blir så belastende for Sp-leder Liv Signe Navarsete at hun vil måtte gå av som partileder og statsråd, skriver VG.
Tiltale kan framtvinge avgang Kilder avisa har snakket med i partiet sier at det med en eventuell negativ konklusjon og tiltale mot Sp fra Økokrim, kan gå kun dager før Navarsete kan bli tvunget til å gå av.

Andre kilder hevder derimot at det verste utfallet av Økokrims etterforskning er at Sp blir ilagt en foretaksstraff. Dette vil ikke hefte ved Navarsete ifølge, mener partikildene.

Heller ikke Borten Moe er helt sikker på at Økokrim ikke kan rokke ved partilederens posisjon.

- Men jeg tror ikke det. Dessuten er det ingen grunn til å spekulere i det nå. Økokrims konklusjoner må vi forholde oss til når de dukker opp, sier Borten Moe til VG.

(NTB).