Kan bli Storbritannias neste statsminister: - Jobber like effektivt etter å ha drukket «forferdelig mye»

Boris Johnson gir ut ny bok.

VIL BYGGE NYE HUS: Når ordfører i London, Boris Johnson, blir spurt om hans utenomekteskapelige forhold vil blir et problem for han som statsminister, svarer han at «folk er mer opptatt av hvordan man bygger nye hjem i London, bekjemper kriminalitet, og reduserer forskjellen mellom rik og fattige». Her holder han en murstein under landsmøte i partiet for å vise at han vil bygge flere hjem. Foto:  EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/NTB SCANPIX
VIL BYGGE NYE HUS: Når ordfører i London, Boris Johnson, blir spurt om hans utenomekteskapelige forhold vil blir et problem for han som statsminister, svarer han at «folk er mer opptatt av hvordan man bygger nye hjem i London, bekjemper kriminalitet, og reduserer forskjellen mellom rik og fattige». Her holder han en murstein under landsmøte i partiet for å vise at han vil bygge flere hjem. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Londons ordfører Boris Johnson har av flere blitt spådd som Storbritannias neste statsminister. Johnson tilhører det konservative partiet. I sommer kunngjorde Johnson at han vil stille til parlamentsvalget i 2015.

I et større intervju med Radio Times insisterer Johnson på at han kan drikke «forferdelig mye» til lunsj og likevel klarer å jobbe effektivt.

Intervjuet er i dag gjengitt i flere britiske aviser, blant annet i The Independent og The Daily Mail.

Johnson lanserer nå sin nye bok «The Churchill Factor».

Uektenomskapelige forhold I boka argumenterer Johnson for at Winston Churchill ville støttet en reforhandling av Storbritannias EU-medlemskap, men at Churchill ville ønsket at Storbritannia var en del av Europa. Storbritannias statsminister, David Cameron, har lovt en ny EU-avstemning, hvis hans regjering vinner valget neste år.

I intervjuet sier Johnson at hans flere utenomekteskapelige affærer ikke vil utgjøre et problem hvis han vil bli Storbritannias nye statsminister.

«Jeg tror oppriktig at folk er mer opptatt av hvordan man bygger nye hjem i London, bekjemper kriminalitet, og reduserer forskjellen mellom rik og fattige», sier ordføreren ifølge Daily Mail.

Beundrer Churchill I intervjuet sier Johnson at han beundrer Churchills evne til å drikke whisky fra og med frokost, jobbe hele dagen, og avslutte med vin og konjakk før han skrev ned to tusen ord til sin siste bok. 

«Hva var han på? Hvordan gjorde han det? Det er helt utrolig. Jeg forsøker å komme på noen i vår profesjon som fortsatt kan gjøre det (... )Jeg kan selv drikke forferdelig mye til lunsj og likevel skrive veldig flytende og raskt. Men hvis jeg også drikker til middag, så kollapser det helt», sier Johnson i intervjuet.