Kan bli straffet for kidnapping i 10 år

10. juni: bortførte døtrene fra fosterforeldre. 26. juni: ingen sikre spor.

IKKE SPOR:  Politiet har fortsatt ingen sikre spor etter søstrene Rajana (til venstre) og Somaja seksten dager etter at de ble bortført av sin biologiske far på skoleveien mellom Austmarka og Konsgvinger. Foto: Privat/Politiet.
IKKE SPOR: Politiet har fortsatt ingen sikre spor etter søstrene Rajana (til venstre) og Somaja seksten dager etter at de ble bortført av sin biologiske far på skoleveien mellom Austmarka og Konsgvinger. Foto: Privat/Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Seksten døgn etter barnebortføringen i Kongsvinger har fortsatt politiet ingen sikre observasjoner etter åstedet av ettersøkte Mansur Mahashev (43) og de to døtrene Rajana (6) og Somaja (8).

Søstrene, som er født og oppvokst i Norge, har dobbelt norsk og russisk statsborgerskap, og har sin mors etternavn Duadeva i de norske papirene.

- Frihetsberøvelsen han er siktet for har en foreldelsesfrist på 10 år, og siktelsen blir stående tiden ut dersom ikke saken er løst før den tid, sier politiadvokat Irene Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt til Dagbladet.

- Vet ikke hvor de er Tingretten har gitt klarsignal til ny, internasjonal etterlysning av Mahashev etter at hans advokat John Chr. Elden fikk lagmannsrettens medhold i at den første etterlysningen ikke var formell korrekt.

Mahashev er russisk statsborger av tsjetsjensk opprinnelse.

- Regner politiet med at far og døtrene er i Russland ?

- Vi vet ikke hvor de er. Og med tanke på at det var på grunn av forholdene i Russland han i sin tid søkte politisk asyl i Norge, har vi ingen sterkere grunn til å tro at oppholder seg der enn andre steder, sier politiadvokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer