Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan bli streik på Torp lufthavn i morgen

Vil ramme alle flygingene til Norwegian, Ryanair, Widerøe, KLM og Wizz Air.

STENGT: Om det ikke blir enighet i meklingen mellom Norsk Tjenestemannslag og NHO blir Sandefjord lufthavn trolig stengt i morgen. 
Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX
STENGT: Om det ikke blir enighet i meklingen mellom Norsk Tjenestemannslag og NHO blir Sandefjord lufthavn trolig stengt i morgen. Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandefjord lufthavn Torp blir stengt fra onsdag morgen dersom det ikke blir enighet i meklingen mellom Norsk Tjenestemannslag (NTL) og NHO innen midnatt.

En streik vil, ifølge administrerende direktør Olav Haakon Aas ved Sandefjord lufthavn, ramme alle flygingene til Norwegian, Ryanair, Widerøe, KLM og Wizz Air.

Stenge flyplassen NTL har 17 medlemmer innen brann- og redningstjenesten ved flyplassen, og samtlige tas ut i en eventuell streik.

- En streik vil ramme brann- og redningstjenestene, og vi vil måtte stenge flyplassen umiddelbart dersom det blir streik, sier Aas til NTB.

Fram til oktober i år hadde 1,3 millioner passasjerer benyttet flyplassen på Torp, en vekst på 23,6 prosent sammenlignet med 2011. Sandefjord lufthavn har direkteruter til Trondheim, Bergen, Stavanger og Oslo i tillegg til over 40 reisemål i Europa.

Krav Forbundssekretær i NTL, Tor-Erik Granum, vil ikke konkretisere hvilke krav som må på plass for å unngå streik.

- Det er flere prinsipielle krav vi ikke har fått igjennom. Riksmekler Kari Gjesteby skal selv mekle i konflikten, og jeg håper på en løsning, sier Granum til NTB.

(NTB)