Kan bli tele-gigant

Telenor bekreftet onsdag at selskapet forhandler med det amerikanske selskapet SBC Communications om dets eierandel i TDC - tidligere Tele Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amerikanerne kjøpte seg opp i det danske selskapet for fem år siden, og eier rundt 42 prosent av det danske teleselskapet. Selskapet var forpliktet til å sitte på sin store aksjepost fram til februar i år, men skal være villig til å selge seg ut nå. Ifølge dn.no skal denne aksjeposten ha en markedsverdi på rundt 30 milliarder kroner, ifølge børskursen tirsdag.

Overraskende

En fusjon vil gjøre selskapene til en nordisk telegigant verdt over 160 milliarder kroner.

Det var avisen Financial Times som først meldte at de to selskapene har innledet kontakt. Selv skriver avisen forhandlinger, men pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor avviser uttrykket og sier at det har vært ført uformelle samtaler.

Ifølge VG skal samtalene ha pågått i flere måneder. Det ønsker ikke Melgaard å kommentere, men viser til at det er lenge siden at markedet ble gjort kjent med at SBC ønsket å avhende sine aksjer i Danmark, eventuelt å innlede samarbeid med interesserte teleselskaper.

Næringsminister Grete Knudsen skal være orientert. Hun befinner seg i disse dager i Paris på OECD-møte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer