Kan bli tidenes varmeste nyttårsaften

Uvanlige varme luftstrømmer over Europa kan gi danskene en rekordvarm nyttårsfeiring. Også i deler av Norge kan vi vente oss mildere temperaturer i dagene som kommer.

FØRSTE NYTTÅRSDAG: - Store temperaturkontraster i Europa denne uken. Ved Nyttår ligger det an til plusgrader sør i landet og minusgrader lenger nord. Lenger ned i Europa har varme luftmasser holdt grepet hele romjulen, skriver Meteorologene på Twitter. Foto: @Meteorologene/Twitter
FØRSTE NYTTÅRSDAG: - Store temperaturkontraster i Europa denne uken. Ved Nyttår ligger det an til plusgrader sør i landet og minusgrader lenger nord. Lenger ned i Europa har varme luftmasser holdt grepet hele romjulen, skriver Meteorologene på Twitter. Foto: @Meteorologene/Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Været i Norge nå

Oppdatert for 3 minutter siden

  Det er ingen målestasjoner som rapporterer nå.

  - Det å se temperaturer på 20-tallet i Sentral-Europa på denne tida, det tror jeg nok er litt uvanlig, forteller vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Jon Austerheim, til Dagbladet.

  Det er store temperaturkontraster i Europa denne uka. Mens vi i nord for øyeblikket preges av minusgrader og snø, ligger et høytrykk rundt Spania og gir høye temperaturer over store deler av Sør- og Sentral-Europa.

  - De varme luftstrømmene har opphav i sørlige deler av Atlanterhavet. Det sørger for nesten sommerlig luft flere steder. Det er ikke så uvanlig i Spania. Men det samme skjer i Frankrike og deler av Tyskland, forteller meteorolog Austerheim.

  Kan gi varmerekord

  Danske TV 2 skriver at en i London og Paris onsdag kan oppleve temperaturer på opp mot 17 grader. Den varme lufta vil også sette sitt preg på Danmark, ettersom de milde luftstrømmene beveger seg nordover de kommende dagene.

  - Det kan kanskje gi oss en av de varmeste nyttårssaftene noensinne, skriver TV 2s værmelder, som viser til at det på nyttårsaften kan bli 10 grader i Danmark.

  Også store deler av Sør-Norge vil oppleve plussgrader mot slutten av uka. På torsdag blir det plussgrader på kysten opp til og med Nordland, og overgang fra snø til sludd og regn i ytre strøk

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.