Kan bli tiltalt for krokodilleangrep

Turistguiden sa at det ikke fantes krokodiller ved vannhullet. Dét kostet Isabel von Jordan (25) livet. Nå kan guiden bli siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde i Kakadu National Park i Australia onsdag i forrige uke. Isabel von Jordan (25) og søsteren hennes var med i en gruppe som ble ledet av en lokal turguide.

Da gruppen ankom ved et vannhull, spurte flere av deltakerne om varselskiltene som var satt opp. Men ifølge Isabels søster, Valerie, hevdet guiden at det bare fantes ferskvannskrokodiller i vannet. Disse vurderes ikke som farlige. Guiden mente at det var trygt å svømme i vannet.

Sent på kvelden valgte den tyske 25-åringen og flere andre i turgruppen å ta et svømmetur. Isabel var sjanseløs da hun ble angrepet av en fire meter lang saltvannskrokodille.

De ansatte i nasjonalparken måtte bruke harpun mot krokodillen for å få den til å slippe den døde kroppen.

Åtte saltvannskrokodiller ble funnet i vannet der turistene svømte.

Nå undersøker påtalemyndigheten om det er mulig å ta ut siktelse mot den lokale guiden etter krokodilleangrepet. Guiden jobber fremdeles i nasjonalparken.

(Dagbladet.no)

DREPT:</B> Denne fire meter lange krokodillen ble drept etter at den tok livet av Isabel von Jordan.
ADVARTE:</B> Skiltene ved vannet advarte mot de livsfarlige krokodillene. Men guiden mente at det likevel var trygt å bade der.