RETTSSTRID: En meksikansk domstol har forbudt Apple å bruke navnet Iphone i landet, men det er fortsatt usikkert hvilke praktiske følger dette vil få for Apples salg av mobiltelefoner i Mexico. Foto: AP Photo/Eric Risberg
RETTSSTRID: En meksikansk domstol har forbudt Apple å bruke navnet Iphone i landet, men det er fortsatt usikkert hvilke praktiske følger dette vil få for Apples salg av mobiltelefoner i Mexico. Foto: AP Photo/Eric RisbergVis mer

Kan bli tvunget til å bytte navn på Iphone

Tapte rettssak i Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En meksikansk domstol har forbudt Apple å bruke navnet Iphone i landet.

Årsaken er en strid med det lokale teleselskapet Ifone, melder flere internasjonale nettsteder, deriblant Fox News.

I tillegg krever Ifone en erstatning på 40 prosent av inntektene fra salget av Iphone i landet.

Klaget inn Ifone Det var Apple selv som initierte rettsprosessen. I 2009 leverte de inn en klage til det meksikanske instituttet for varemerkebeskyttelse og krevde at det lokale teleselskapet måtte slutte å bruke navnet sitt, fordi likheten mellom de to varemerkenavnene kunne forvirre forbrukerne.

Begjæringen ble avslått da instituttet fant ut at Ifone registrerte sitt varemerkenavn i 2003, fire år før Iphone ble lansert. Det meksikanske firmaet saksøkte deretter Apple.

Dommen kom på torsdag, og kan også påvirke store meksikanske teleselskaper, deriblant det lokale mobilselskapet Telcel, som begynte å markedsføre Iphone i 2007, i forbindelse med et tilbud om ubegrenset internett-tilgang.

Det samme selskapet skulle etter planen lansere Iphone 5 i Mexico på fredag.

- Ingen betydning Ifølge det amerikanske teknologinettstedet The Verge, vil imidlertid ikke dommen ha betydning for Apples salg av den populære mobiltelefonen i Mexico.

Årsaken til dette, ifølge nettstedet, er at et varemerke ikke er universelt.

Selv om retten har anerkjent Ifones varemerke, gjelder dette derfor kun innenfor telekommunikasjonstjenester, ikke for mobilapparater.

Apple har allerede rettighetene til bruk av varemerkenavnet for mobiltelefoner i Mexico, så det eneste denne dommen påvirker, er Apples muligheter til å bruke dette varemerkenavnet på tjenester innenfor telekommunikasjon, hevder The Verge.