Kan bli utlevert i natt

Etter et halvt år i fengsel i USA møter Mogens Amdi Petersen for retten i natt for å forsøke å motsette seg å bli utlevert til Danmark. Danske myndigheter har siktet ham for skatteundragelser for 75 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • Tvind-utlevering drøyer
 • Avslørt av PCen
 • O.J.-advokat forsvarer Tvind-sjefen
 • Planla flukt til Sør-Amerika
 • Tvind-leder tatt i USA
 • Forsvunnet Tvind-sjef lever i sus og dus i Florida
 • Les historien om Mogens Amdi Petersen i Magasinet

  I 1979 forsvant Tvind-leder Mogens Amdi Petersen fra offentlighetens lys. Han var da den suverene lederen for Tvind-stiftelsen, som hadde som mål å hjelpe verdens fattige. Rett før han forsvant hadde stiftelsen fått mye negativ omtale. Flere elever som hadde hoppet av bevegelsens reisende folkehøyskole fortalte at de ble forsøkt hjernevasket.

  I fjor fant den danske avisa Jyllands-Posten igjen mannen i en penthouseleilighet på Fisher Island utenfor Miami. Leiligheten hans er verdt 55 millioner kroner, har fem bad, trimrom og en balkong på 217 kvadratmeter. Naboene hans heter blant annet Sylvester Stallone, Julia Roberts, Oprah Winfrey, Ricky Martin, Robert de Niro.

  Det stemmer dårlig med stiftelsens image om å hjelpe verdens fattige. Danske myndigheter mener Tvind-bevegelsen ikke har brukt pengene fra de skattefrie fondene til å hjelpe de fattige, og har derfor siktet Mogens Amdi Petersen for skatteundragelser for 75 millioner kroner.

  Derfor vil de ha ham utlevert til Danmark og stilt ham for retten. I natt kan Tvind-sjefen få avgjørelsen.

  - Han er tynn og sliten


  Amdis danske forsvarer, Anders Boelskifte, sier til det danske nyhetsbyrået Ritzau at hans klient er slite og mager etter et halvt år i tre forskjellige fengsler i California i USA.

  - Han er fysisk preget av den lange fengslingen og er tynn og mager. Det er hardt for ham, sier Boelskifte. Gjennom sine advokater har Amdi Petersen gitt uttrykk for at han gjerne ser at saken blir avgjort så fort som mulig.

<B>SLITEN: Bildet fra 1979 er det siste som er offentlig kjent av Mogens Amdi Petersen. Nå sitter 63-åringen i fengsel i USA, og i natt kan dommeren avgjøre at han skal utleveres til Danmark.