Kan bli utryddet

Bare rundt ti stykker igjen.

NORDATLANTISK RETTHVAL: Det er bare omtrent 400 igjen av den nordatlantiske retthvalen, som risikerer utryddelse. Foto: Michael Dwyer / AP / NTB
NORDATLANTISK RETTHVAL: Det er bare omtrent 400 igjen av den nordatlantiske retthvalen, som risikerer utryddelse. Foto: Michael Dwyer / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Over 350 forskere og naturvernere fra 40 land, har signert et brev for å få alle land i verden til å ta affære når det kommer til å bevare bestanden til flere hvaler, delfiner og niser.

Forskerne sier, ifølge BBC, at over halvparten av de ulike artene risikerer å bli utrydningstruede og at to allerede er utrolig nærme utrydding.

Brevet er skrevet av en senior havforsker hos Humane Society International og en forsker hos Universitetet i Bristol. Der skriver de at forurensing og overutnyttede hav, kommer til å føre til at mange arter dør ut i vår levetid.

To på randen av utryddelse

De to artene som er nærmest utryddelse nå er, ifølge Verdens naturfond (WWF), den nordatlantiske rettshvalen eller nordkaper, som den også kalles, og vaquita-nisen.

WWF skriver at det er rundt 400 nordatlantiske rettshvaler igjen, og bare rundt 10 vaquita-niser igjen.

Nisene finnes bare i Californiabukta og er kritisk utrydningstruede.

De ble ikke oppdaget før i 1958, og nå kan det se ut til at de kommer til å dø helt ut. Vaquita-nisene drukner ofte, fordi de setter seg fast i ulovlige fiskegarn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer