ER BLITT OVERSATT:  Mohyeldeen Mohammad, som studerer shariloven ved Universitetet i Medina, må svare for oversettelse av sine ytringer i Morgenbladet, som universitetsledelsen har fått oversatt. Her fotografert hjemme i Larvik. FOTO: JOHN TERJE PEDERSEN.
ER BLITT OVERSATT: Mohyeldeen Mohammad, som studerer shariloven ved Universitetet i Medina, må svare for oversettelse av sine ytringer i Morgenbladet, som universitetsledelsen har fått oversatt. Her fotografert hjemme i Larvik. FOTO: JOHN TERJE PEDERSEN.Vis mer

Kan bli utvist fra universitetet

Mohyeldeen Mohammad må svare for ytringer i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Universitetet i Medina vil vurdere om de skal utvise den norske studenten Mohyeldeen Mohammad.

Ledelsen ved universitetet har fått tilsendt en oversettelse av Mohammads mest kontroversielle uttalelser fra Morgenbladet.

De vil nå spørre Mohammad nærmere ut om ytringene og avklare hva han har skrevet.

- Dersom det du sier stemmer, vil vi ta affære. Selvsagt vil vi utvise ham fra universitetet. Og kanskje vil vi kontakte ambassaden hans i Riyadh, sier Mohammed Yousef Afifi, studierådgiver for fjernundervisning ved universitetet i Medina til Morgenbladet.


- Er mot ekstremisme

Mohammad advarte mot at et nytt 11. september kan skje i Norge da han talte under demonstrasjonen mot Dagbladets publisering av Muhammed-tegningen i Oslo nylig.

Han har også gitt uttrykk for støtte til terrorisme på ulike nettfora.

Den norsk-irakiske 24-åringen reiste forrige uke tilbake fra Larvik til Saudi-Arabia, der han studerer ved universitetet i Medina. Universitetet understreker at de synes lite om ekstremistiske holdninger.

- Jeg vil gjøre det klart at Det islamske universitetet i Medina er imot enhver ekstremistisk tanke. Universitetet støtter på ingen måte grupper som Al-Qaida. Det følger den gylne middelvei og respekterer andre mennesker og deres rettigheter, sier Afifi.


Deltok i nettfora

Mohammad har blant annet skrevet følgende på nettstedet Allah3lem. com: «Til sist vil jeg også påpeke at islam oppfordrer oss til terrorisme mot fiender av Allah, så jeg forstår ikke hvorfor vi muslimer ser så negativt på ordet ( ...) Dersom dem kaller deg terrorist, ekstremist, radikalist, gal eller idiot, så vit at du inshaAllah er på rett vei.»


- Universitetet i Medina er ekstremt pietistisk, men samtidig blir det ikke sett på med blide øyne om noen blander religion og politikk eller støtter terror, har terrorekspert og forsker Thomas Hegghammer ved Princeton i USA tidligere forklart.

(NTB).