Kan bli uventet Høyre-maktkamp

Stefan Heggelund vurderer å utfordre Mudassar Kapur om sikker plass på Stortinget. - Jeg setter stor pris den sterke støtten jeg har fått, sier Kapur til Dagbladet.

VURDERER Å UTFORDRE: Stefan Heggelund (til venstre) åpner for en kampvotering om fjerdeplassen på lista til Oslo Høyre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
VURDERER Å UTFORDRE: Stefan Heggelund (til venstre) åpner for en kampvotering om fjerdeplassen på lista til Oslo Høyre. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det kan gå mot kampvotering i Oslo Høyre.

Under nominasjonsmøtet i morgen kveld skal valglista for stortingsvalget 2021 vedtas. Høyre-profil Stefan Heggelund er innstilt på delt sjetteplass, sammen med partiveteran Michael Tetzschner.

Men i et Facebook-innlegg åpner nå Heggelund for å utfordre Mudassar Kapur, Høyres finanspolitiske talsperson, om fjerdeplassen på lista.

- Flere har også lurt på hvorfor jeg har mindretallsinnstilling på sjette plass når medlemmenes urnominasjon har satt meg på topp 5, og som nummer to av de mannlige kandidatene. Spørsmålet er blitt stilt mange ganger: Vil jeg prøve meg oppover, skriver Heggelund på Facebook.

- En fin mann

Heggelund ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer.

Etter hva Dagbladet forstår er det ikke klart om Heggelund faktisk vil utfordre Kapur om den sikre fjerdeplassen på valgseddelen til Oslo Høyre.

- På bakgrunn av summen i de tilbakemeldingene jeg har fått og medlemmenes urnominasjon, har jeg bestemt meg for å vurdere om muligheten er der for å søke fjerdeplassen. Det blir i så fall også mot en god kandidat, Mudassar, en fin mann og god politiker som jeg har hatt gleden av å ha hatt som kollega de siste syv årene. Det må jeg nå tenke på, skriver Heggelund.

Kapur: - Sterk støtte

Mudassar Kapur forteller Dagbladet at han opplever sterk støtte lokalt i partiet.

- Jeg setter stor pris den sterke støtten jeg har fått fra bydelsforeningene til en topp fem plassering i de lokale prøvenominasjonene og nominasjonskomiteens enstemmige innstilling. Denne støtten gjør meg ydmyk. Det har vært litt av et eventyr via oppveksten på Oslos østkant, jobben som trikkesjåfør i studietiden og frem til stortingsrepresentant og leder av finanskomiteen. Jeg er klar for fire nye år på Stortinget og valgseier for Høyre i 2021, sier Kapur til Dagbladet søndag kveld.

Nominasjonsmøtet finner sted mandag kveld.

Oslo Høyre har gjennomført to runder hvor innstillingen fra valgkomiteen får tilbakemelding fra medlemmene. I den ene, prøvenominasjonen i lokallagene, har Kapur fått mest støtte. I den andre, en urnominasjon, er det Heggelund som kom best ut. Dermed kan mye tyde på dødt løp mellom de to.

Tett om plassen

Ine Eriksen Søreide er innstilt på førsteplass på lista, med Nikolai Astrup på plassen bak. De to statsrådene kan fort bli arbeidsledige etter valget neste år, og dermed er det trangt om plassen i Oslo Høyre.

Heidi Nordby Lunde er innstilt til tredjeplassen, foran nevnte Kapur. Mathilde Tybring-Gjedde, som i dag vikarierer på Stortinget, har fått femteplassen. På sjette er det som nevnt en delt innstilling mellom Heggelund og Tetzschner.

Eirik Lae Solberg på sjuendeplass er trolig det siste navnet som kan melde seg på om en fast plass på Løvebakken.

Høyre har i dag seks representanter på Stortinget fra Oslo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer