Voldsbølgen i Sverige:

- Kan bli verre

Sveriges nasjonale sikkerhetsråd møttes mandag ettermiddag for å diskutere den pågående voldsbølgen som herjer landet.

RYSTET: Skyteepisoder og eksplosjoner har rystet landets innbyggerne, og mye av volden knyttes til kriminelle nettverk. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB
RYSTET: Skyteepisoder og eksplosjoner har rystet landets innbyggerne, og mye av volden knyttes til kriminelle nettverk. Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

På grunn av situasjonen er den opprinnelige agendaen lagt til side, og møtet vil i sin helhet vies til dette, skrev Aftonbladet mandag ettermiddag.

Møtet startet klokka 16, og flere statsråder, politimester for Nationella operativa avdelningen (NOA) og generaldirektøren for det svenske forsvarets radioanstalt skal delta.

Før møtet har svensk politi erklært en nasjonal «særskilt hendelse» i forsøk på å håndtere og dempe voldsbølgen.

Det opplyser NOA-sjef Per Engström til SVT.

- Det som har vært situasjonen regionalt har nå blitt en nasjonal særskilt hendelse med alle skytingene og sprengningene. Vi jobber nå med å organisere oss i denne nye konteksten.

Begrepet brukes om en plutselig og uforutsett situasjon som ordinær politivirksomhet ikke er skalert for å håndtere, og der det kan innhentes ytterligere ressurser.

- Vi fikk en svært detaljert situasjonsoppdatering, sier den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Henrik Landerholm i etterkant av møtet.

Han sier «et antall attentat» ble forhindret i september, men kan ikke si hvor mange.

- Det kan bli verre, legger han til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer