Kan bli verste juliværet siden 1957

Hvis ikke varmen slår om og kommer fredag, vil juli måned 2020 bli den første siden 1957 uten en eneste høysommerdag for Østlandet.

SOLBRENT: Det er viktig å smøre seg godt for å unngå å bli solbrent om sommeren. Reporter: Christian Wehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er bare å slå fast at juli har vært kald med temperaturer langt under normalen i store deler av Sør-Norge, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til NTB.

Etter at det nærmest var tropevarme i Norge i juni har juli vist seg fra motsatt side. Over store deler av Sør-Norge har gradestokken knapt bikket 20 grader i juli, og ingen dager har oppnådd definisjonen høysommerdag, som er mer enn 25 grader.

Mens sommermåneden har vært preget av godvær i nord, har det vært heller labert sørpå. Pasvik i Finnmark kan skilte med den høyeste makstemperaturen i juli med 27,4 grader, men også det er nesten rekordlavt.

- Det at den høyeste noteringen i Norge i juli er så lav som dette, er helt uvanlig, og vi må tilbake til 1950 da høyeste noterte temperatur var 27,1 grader, sier meteorologen.

- Gode sjanser

Mot slutten av uka kan det imidlertid slå om, og fredag er siste sjanse for en virkelig sommervarm dag før juli slår over i august. Ifølge Rafael Escobar Løvdahl er det imidlertid gode sjanser for at Østlandet da faktisk kan oppleve i det minste én dag med sommervarme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer