Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan blusse opp igjen hvor som helst

Bebyggelsen er trygg. Men frykt for ustabil vind i Gyland.

 FIRE HELIKOPTRE I DAG:  Brannmannskapene i Flekkefjord har kontroll over situasjonen i Gyland i formiddag, men frykter ustabil vind. Det ulmer glør over 3 000 - 4 000 dekar fortsatt - her et helikopter fra slokkingsarbeidet i går. FOTO: JØRN BÆRHEIM, SCANPIX.
FIRE HELIKOPTRE I DAG: Brannmannskapene i Flekkefjord har kontroll over situasjonen i Gyland i formiddag, men frykter ustabil vind. Det ulmer glør over 3 000 - 4 000 dekar fortsatt - her et helikopter fra slokkingsarbeidet i går. FOTO: JØRN BÆRHEIM, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mellom 3000 og 4000 mål skog og utmark er fortsatt truet i den store brannen i Gyland i Vest-Agder.

- Akkurat nå føler vi at vi har kontroll. Men vinden snur fort, og det kan blusse opp hvor som helst i dette i området. Glørne ligger og ulmer langt nede i den knusktørre bakken, sier branninspektør Kjetil Presterud i i Flekkefjord brannvesen til Dagbladet ved 11-tida.

Den gode nyheten for branninspektøren i formiddag er at redningsledelsen nå er sikre på at ingen bebyggelse lenger er truet. I går var flammene bare 50 meter unna bolighus.

Sprikende regnvarsel - Nyheten vi liker dårlig er at meteorologene på yr.no har forandret værvarslene i løpet av siste døgn. I går kveld ga de oss håp om regn fra tirsdag. Men nå er håpet om regn skutt fram til torsdag, slik vi tolker det, sier branninspektøren.

Her kan du sjekke vurderingene til meteorologene i storm.no.  De varsler regnbyger allerede fra i kveld.

Fire helikoptre Fire helikoptre er i lufta i dag og dropper vann fra Kongevatnet.

- Bønder med tankvogner gjør en stor innsats, sier branninspektør Kjetil Presterud.

Brannvesenet og Sivilforsvaret har om lag 40 mann i jobb mot flammene i dag.

 KONTROLL, MEN FORTSATT FARE:  Brannvesenet i Flekkefjord er opitmistisk i formiddag, men tør ikke avblåse skogbrannfaren i Gyland. FOTO: JØRN BÆRHEIM, SCANPIX.
KONTROLL, MEN FORTSATT FARE: Brannvesenet i Flekkefjord er opitmistisk i formiddag, men tør ikke avblåse skogbrannfaren i Gyland. FOTO: JØRN BÆRHEIM, SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media