Storbrann på kjemisk anlegg i USA:

- Kan brenne i flere dager

- Mens vi pakket sammen, regnet det brannrester over oss, sier Laura Buffum som måtte evakuere med familien.

EVAKUERER: Mandag tok et kjemisk anlegg i Rockton utenfor Chicago i USA fyr. Nå evakueres alle innbyggere som bor innenfor en «mile» av anlegget, eller crika 1,6 kilometer. VIDEO: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har brutt ut storbrann i det kjemiske anlegget til selskapet Chemtool i byen Rockton i Illinois, etter en eksplosjon mandag lokal tid.

Ifølge lokale medier sendte politiet ut varsel om brannen klokka 08.46 om morgenen, og det tok ikke lang tid før den «svelget anlegget».

- Dette berører alle innbyggere og virksomheter sør for Chemtool på Prairie Hill rd. Trafikk anbefales å unngå området. Vennligst evakuer, het det i varselet fra politiet.

Rundt 50 ansatte evakuerte umiddelbart, ifølge selskapet. Ingen skal ha blitt skadd, annet enn én brannmann med lettere skader, opplyste Recktons brannsjef Kirk Wilson på en pressekonferanse seinere mandag.

Nærmere 150 hjem er nå evakuert, skriver NBC Chicago.

- Kan brenne i flere dager

Chemtool produserer olje-, væske og smøremidler, og er ifølge selskapet den største produsenten på området i USA, skriver nyhetsbyrået AP.

Wilson sier at anlegget kan «brenne i flere dager».

- Vi har sluttet å bruke vann for å slokke flammene, for å unngå et miljømareritt når det kommer til forurensing av kjemikalier i den nærliggende Rock River. På dette tidspunktet er anlegget mer eller mindre oppslukt. Vi tenker at dette kommer til å pågå i flere dager til det er ferdig brent, sier brannsjefen på en pressekonferanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer