Kan denne starte en ny krig?

Frykter drone-krig i Stillehavet.

KINESISK DRONE: For en uke siden tok det japanske militæret et bilde av dette uidentifisert flyvende objektet, som så ut som en drone, i nærheten av  de omstridte Senkaku-øyene. Kinesiske myndigheter bekrefter senere at det var deres drone, skriver Japan News. Det er første gang militæret har observert droner i nærheten av japansk farvann. Foto: AFP/NTB SCANPIX
KINESISK DRONE: For en uke siden tok det japanske militæret et bilde av dette uidentifisert flyvende objektet, som så ut som en drone, i nærheten av de omstridte Senkaku-øyene. Kinesiske myndigheter bekrefter senere at det var deres drone, skriver Japan News. Det er første gang militæret har observert droner i nærheten av japansk farvann. Foto: AFP/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er nå ett år siden forholdet mellom Kina og Japan holdt på å nå bristepunktet, da krangelen om noen øyer i havet endte med vannkrig og store demonstrasjoner.

Striden handler om Senkakuøyene og blusset opp etter at den japanske staten kjøpte øyene fra en privat japansk eier.

De ubebodde øyene, som kalles «Senkaku» av japanerne, og «Diaoyutai» av kineserne, har vært under japansk administrasjon siden 1895. Striden står først og fremst om mulige olje- og gassforekomster rundt øyene.

Oppdaget drone Som Dagbladet tidligere har skrevet er ikke Senkaku/Diayutai-øyenene de eneste øyene kineserne og japanerne slåss om, og siden krangelen startet i fjor sommer har kinesiske provokasjoner blitt så vanlige at japanske jagerfly nesten daglig patruljerer området.

For en uke siden observerte det japanske militæret et uidentifisert objekt, som så ut som en drone, i nærheten av Senkaku-øyene.

- Forverrer situasjonen Kinesiske myndigheter bekrefter nå at det var deres drone, skriver Japan News. Det er første gang militæret har observert droner i nærheten av japansk farvann. Også Foreign Policy skriver at dette var det første kjente tilfelle av en kinesisk drone har vært i nærheten av Senkaku.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer