SELGER HAN EN MILLION? Raymond Johansen fra Vestfold selger dette loddet for 20 000 kroner. På direkten på Radio Tønsberg skal det avsløres om det er noen gevinst på loddet. Faksimile fra Finn.no.
SELGER HAN EN MILLION? Raymond Johansen fra Vestfold selger dette loddet for 20 000 kroner. På direkten på Radio Tønsberg skal det avsløres om det er noen gevinst på loddet. Faksimile fra Finn.no.Vis mer

Kan det være en million på dette Flax-loddet?

Ble solgt for 20 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For 20 000 kroner solgte Raymond Johansen fra Stokke dette Flax-loddet, der to felt er skrapet. Begge viser en million kroner, og Johansen bestemte seg for å slutte og skrape, og heller selge loddet. 

Johansen la loddet ut på Finn.no i slutten av desember, og i går gikk en ivrig gambler med på å betale for loddet. I tillegg til de 20 000 er også betingelsen at Johansen får 10 prosent av en eventuell millioninntekt,

- Jeg har som regel ikke så mye flaks, og kom på at noen andre har forsøkt å selge lodd på samme måten tidligere, sier den kreative selgeren til Dagbladet.no.

- Må ta noen sjanser
Etter salget ble det bestemt at skrapingen av det mulige millionloddet skal foregå på direkten på Radio Tønsberg onsdag morgen, der Johansen jobber som radiovert. Der skal etter planen kjøperen komme med penger, og det vil bli avslørt om det skjuler seg en milliongevinst bak resten av skrapefeltet.

Johansen sier at kjøperen vil være anonym.

- Jeg fikk kontakt med ham på telefon, og da han ville møtes, kom jeg på at vi kunne gjøre det på direkten på radio. Han sa ikke så mye om hvorfor han ville kjøpe loddet, men sa at noen sjanser må man jo ta i livet, forteller Johansen.

Han vil ikke si om han tror det er gevinst eller ikke på loddet.

- Jeg er nervøs. Når jeg har «en god følelse» på noe, pleier det egentlig ikke å slå til. Men uansett sitter jeg igjen med en gevinst, sier Raymond.

Hva er egentlig vinnersjansen?
TV2 Nyhetene har også omtalt en lignende sak tidligere. Da sa matematiker professor ved Matematisk institutt på Universitetet i Bergen Helge Tverberg til nettsida at det er en sjanse på 1 til 70 på at man vinner milliongevinst etter å ha skrapt fram to felt med én million.

Dette har også Johansen skrevet i annonsen på Finn.no.

Men de fleste som har skrapt et Flax-lodd har nok opplevd de «nesten» vinner, ved at det er to like av en av de høye gevinstene.

Dette er ikke inkludert i utregningen, som ifølge professoren tar høyde for at milliontallene er tilfeldig spredt utover loddene. Han utelukker ikke at det oftere tas med to tall som viser en million på et og samme lodd for å øke spenningen.

SELGER: Raymond Johansen. Foto: PRIVAT
SELGER: Raymond Johansen. Foto: PRIVAT Vis mer