- Kan det være mulig? Går det an etter 15 år?

Moren til Tina Jørgensen har aldri gitt opp håpet.

IKKE I TVIL: Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, er glad politiet nå sier de skal granske sin egen etterforskning av saken. Bildet er fra 2014. Foto: Carina Johansen / Dagbladet
IKKE I TVIL: Tinas mor, Torunn Austdal Rasmussen, er glad politiet nå sier de skal granske sin egen etterforskning av saken. Bildet er fra 2014. Foto: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torunn Austdal Rasmussen, har gått rundt i 15 år uten å få svar på hvem som drepte hennes 20 år gamle datter høsten 2000. Tina skulle bare en tur til byen, men kom aldri hjem.

Onsdag forrige uke ble en mann pågrepet og siktet for drap- eller medvirkning til drapet på Tina Jørgensen i 2000. Torsdag ble ytterligere tre menn pågrepet og siktet i saken.

— Den første tanken var: Kan det være mulig? Går det an etter 15 år? Men det er dette jeg har håpet på. Hvordan reaksjonen skulle bli, visste jeg ikke. Det er jo noe du går og tenker på hele veien og håper at «en dag vil det skje». Jeg har aldri gitt opp, men da det kom, stoppet alt, hele verden, sier Torunn Austdal Rasmussen, i et intervju med TV 2 mandag. 

Forsvarerne til de fire siktede understreker at deres klienter kun er siktet - ikke dømt - og at ingen av dem erkjenner straffskyld.

Setter pris på politigranskning På en pressekonferanse på politihuset i Stavanger tidligere i dag opplyste politiet at de skal granske sin egen etterforskning i Tina Jørgensen-saken.

- Det synes jeg er på sin plass. Men per i dag så tenker jeg at det som har vært, har vært. Nå skal det gå framover, da bruker ikke jeg energi på det som har vært. Jeg har vært uenig med politiet mange ganger, det vet jeg, sier Tinas mor til TV 2.

Hun understreker likevel at politiets arbeid de siste dagene har vært fantastisk, og sier hun bare har positive ting å si om politiet. Nå håper hun at de siktede i saken vil tilstå. Overfor TV 2 sier hun at hun føler dette kan være begynnelsen på slutten.

Rystet Hun synes saken er forferdelig vond, men skjønner at også det lille samfunnet Lyngdal er opprørt

- Hvis de opplysningene som nå kommer fram viser seg å være riktige, er jeg rystet, skrev Austdal Rasmussen i en sms til Dagbladet på lørdag, i kjølevannet av at fire personer fra Lyngdal er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på hennes datter.

Tre av dem er varetektsfengslet i fire uker, mens den fjerde siktede er fengslet i to uker. Alle fire er satt under satt under isolasjon, brev-, besøk- og mediaforbud.

- Tina elsket Lyngdal De fire mennene som nå er varetektsfengslet var ferievenner med Tina, som hver sommer hele barndommen ferierte på Rosfjord camping i Lyngdal. De ble i går varetektsfengslet.

- Tina elsket Lyngdal. I 18 år ferierte vi på Rosfjord camping. Tina og jeg var der i 5 uker hver sommer. Hun hadde mange venner og dette var en lykkelig tid, skrev Austdal Rasmussen videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer