+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Kan dette være Norges nye gullgruve?

Det er i alle fall gullfeber i Ernas ferieparadis.

PÅ GULLJAKT: Borearbeider Veikko Heilala og geolog Peter Wulff leter etter gull på Varaldsøy. Her med prøver som forhåpentligvis vil vise at gullinnholdet er så stort at gruvedrift er forsvarlig.  Foto: LEIF STANG
PÅ GULLJAKT: Borearbeider Veikko Heilala og geolog Peter Wulff leter etter gull på Varaldsøy. Her med prøver som forhåpentligvis vil vise at gullinnholdet er så stort at gruvedrift er forsvarlig. Foto: LEIF STANGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VARALDSØY (Dagbladet): Geolog Peter Wulff sier det er mye gull på Varaldsøy, og kanskje kan analyser bekrefte at nye funn kan være kommersielle. Gullfeberen har begynt å stige blant de fastboende.

 Finske borearbeidere har jobbet døgnet rundt i to uker. Boreriggen er plassert helt nord på øya midt i Hardangerfjorden, ikke langt fra ferieparadiset til Høyres statsministerkandidat Erna Solberg.

Hun pleier å tilbringe deler av ferieukene sine i sommerhuset til sin søster i Øyerhamn.

Den danske geologen Peter Wulff kom til Varaldsøy første gang i 2009. Først ble det gjennomført elektromagnetiske målinger med ei ramme under et helikopter.

- Stort gullinnhold

- Vi boret flere steder i 2010. Malmen her er veldig spesiell og har stort gullinnhold, men vi må finne svært mye for å kunne utvinne det kommersielt. Vi har også gjort våre undersøkelser i Sunnhordaland. Vi kjenner traktene her godt. Jeg tror vi har funnet en av de mest gullrike forekomster av kismalm i Norge her på Varaldsøy, sier Wulff.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.