Kan disse fiskefluene løse drapsgåta?

Funnet festet til pakke som inneholdt partert lik utenfor Strömstad. Nå vil politiet snakke med sportsfiskere.

FANT SLUKER: Disse fiskekrokene med såkalte fluer ble festet til pakken som inneholdt et partert lik i sjøen utenfor Strömstad. Foto: Politiet
FANT SLUKER: Disse fiskekrokene med såkalte fluer ble festet til pakken som inneholdt et partert lik i sjøen utenfor Strömstad. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi vet fremdeles ikke identiteten til liket som ble funnet partert og pakket inn i sjøen utenfor Strömstad.

- Vi vet fremdeles ikke hvem det er, utover at det er en mann fra Norden på minst 40 år. Obduksjonen pågår nå, og vi vet dessverre ikke mer om identiteten hans, sier politioverbetjent Thord Haraldsson til Dagbladet.

Dumpet fra båt Men politiet håper nå at tips fra sportsfiskere kan bidra til å få løst drapsgåten. Politiet fant nemlig tre fiskefluer på pakken som inneholdt det parterte liket.

- Vi har snakket med flere, men vi har ikke fått noen gjennombrudd. Vi håpet i utgangspunktet at disse sportsfiskerne kunne avsløre tidspunktet, men er også interessert i om disse kan ha sett en båt, ettersom at vi mener liket kan være dumpet fra en båt, sier Haraldsson.

Det innpakkede liket ble funnet av fritidsdykkere i helgen, og ble hevet opp av sjøen mandag. Siden da har både rettsmedisinere og marinbiologer jobbet for å finne ut hvem den døde er, hva som har skjedd og hvor lenge han har ligget i vannet.

- Marinbiologene mener pakken kan ha ligget i vannet i to-tre uker, og det stemmer også med våre vurderinger. Så vi er interessert i folk som kan ha sett en båt to-tre uker tilbake i tid fra likfunnet ble gjort på lørdag, sier politioverbetjenten videre.

Kan være nordmann Svensk politi har gått gjennom savnet-meldinger helt tilbake til 2011, men at ingen av de savnede stemmer overens med liket.

- Det kan bety at det handler om en person som enda ikke er meldt savnet i Sverige, eller at mannen kommer fra Norge. Vi vil i dag jobbe opp mot norske kollegaer for å gjøre tilsvarende søk. Vi håper det kan gi oss et klarere svar på hvem dette er, sier Haraldsson.

- Betyr det at dere mistenker at det kan være snakk om en nordmann?

- Det vet man ikke ennå.