Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan dømmes til døden

Ved 22-tida avgjøres det om Zacarias Moussaouis kan dømmes til døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Zacarias Moussaouis er tilregnelig nok til å dømmes til døden, konkluderer juryen.

37-åringen fra Frankrike er den eneste tiltalt for terrorangrepene 11. september 2001. Rettssaken mot ham ble avsluttet i mars, og retten har ventet på juryens avgjørelse.

Ved 21-tida i kveld varslet juryen at de har kommet fram til en konklusjon. klokka 22.00 i kveld ble retten satt, og juryen fastslo at Moussaouis kan dømmes til døden.

Moussaoui ble arrestert en måned før terrorangrepet på USA 11. september 2001, og har sittet fengslet siden. Han er anklaget for å ha deltatt i planleggingen av terroren, og etter at han erklærte seg skyldig i alle seks anklagepunkter mot seg, kan han få dødsstraff.

Det er altså ikke skyldspørsmålet som avgjøres, da Moussaouis selv hevder seg skyldig på alle punkter. 

Nå vil en ny runde starte hvor juryen avgjør om han skal dømmes til døden.

Moussaoui er den eneste i USA som er anklaget for direkte medvirkning til angrepene på New York og Washington i 2001.

Moussaoui er blitt kjent for sine uforutsigbare utbrudd i vitneboksen. Han har også kommet med motstridende vitneutsagn i sine mange avhør i vitneboksen, og han har framstått som mentalt ustabil.

TILTALT: Zacarias Moussaouis (37) er den eneste tiltalt for terrorangrepene 11. september 2001. Nå er juryen klar for å dømme.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling