Danmark

Kan dømmes til fest-nei

Danske myndigheter innfører nå en ny regel, som åpner for å dømme folk til å ikke være i områder med mange utesteder.

NEI: Danmark kan nå forby folk å oppholde seg i «nattelivssoner». Foto: Rigspoliti
NEI: Danmark kan nå forby folk å oppholde seg i «nattelivssoner». Foto: Rigspoliti Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Danmark kan personer som ikke oppfører seg på byen nå få forbud mot å oppholde seg i områder hvor det er mange barer og utesteder. Det skriver dansk politi i en pressemelding.

- Personer som dømmes for vold eller annen alvorlig kriminalitet i nattelivet, kan nå idømmes forbud mot å delta i nattelivet mellom 00.00 og 05.00, skriver dansk rikspoliti på Twitter.

Politiet kan nå opprette såkalte «nattelivssoner» i områder med mye uteliv, og hvis man for eksempel havner i slåsskamp i en av disse sonene, kan man dømmes til å ikke oppholde seg i nattelivssonene mellom midnatt og 05.00 i inntill to år.

- Det betyr at hvis vi møter en person som er idømt et nattelivsforbud på et vertshus eller i en nattelivssone, faller hammeren med en gang, skriver politiinspektør Claus Birkelyng i pressemeldinga.

- Og det uansett om vedkommende eksempelvis er dømt for vold i nattelivet i Viborg, men påtreffes om natten på en bodega i Vordingborg, skriver Birkelyng.

Danmark har, som de fleste andre land, slitt med vold og bråk i utelivet i en årrekke. Loven som nå er innført er et forsøk på å gjøre noe med det.

- De aller fleste kan ha en hyggelig kveld i byen med venner, men vi ser også at enkelte skaper utrygghet i nattelivet og oppfører seg voldelig eller begår annen alvorlig kriminalitet. Derfor ser jeg fram til at vi nå får mulighet til å peke ut nattelivssoner hvor disse personene framover ikke får komme, sier Birkelyng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer