Marihuana:Nå kan du også investere i Marihuana-aksjer. (AP Photo/Marco Ugarte)
Marihuana:Nå kan du også investere i Marihuana-aksjer. (AP Photo/Marco Ugarte)Vis mer

Kan du bli høy på marihuana-aksjer?

Mange har kastet seg på marihuana-aksjer, men det er ikke mange som er blitt høy på det i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Mange har ønsket å kapitalisere på legaliseringen av marihuana, som later til å bre om seg.

Cody Willard på Marketwatch har fulgt med på aksjer som i større eller mindre grad har vært eksponert mot marihuana. Mange såkalte penny-stocks - som har stupt i verdi i år.

Farlige penny-stocks Han har advart mot aksjer som GrowLife phot (PHOT) Cannabis Science (CBIS), Hemp Inc. (HEMP) og Medical Marijuana Inc. (MJNA), og de som har fulgt hans råd har sluppet unna med skrekken.

Uten unntak har hver eneste usle pot penny- stock han har advart mot falt 50 - 90 prosent, skriver han på bloggen Cody Word. Han har også blogget "You?d have to be a dope to buy marijuana stocks".

Willard tror marihuana blir en raskt voksende industri, og at det er penger å tjene, men han advarer mot å kjøpe en hypet aksje i et selskap uten inntekter eller resultater, og som trolig bare byttet navn for å komme med på pot-toget.

For eksempel Terra Tech, som var et VoIP-selskap før «pot ble hot».

Marihuana-aksjer har stupt Willards generelle råd er: Kjøp aldri en penny-stock! Og: Spill aldri på en hype!

PHOT har falt 88 prosent fra toppen i midten av mars. HEMP har stupt 81 prosent siden toppen i begynnelsen av februar og CBIS har stupt 70 prosent i samme tidsrommet. MJNA er den som har falt minst siden toppen i begynnelsen av mars, men også den har falt over 43 prosent.

Anbefaler tre aksjer Men Willard har også anbefalt noen aksjer eksponert mot pot. Det er aksjer som han selv har sittet med i flere år; Calgone (CCC), Lindsay (LNN) og Aegion (AEGN).

Det er aksjer han mener man kan spille på hvis man tror legaliseringen av marihuana vil bre om seg, og at produksjonen og salget vil vokse slik noen tror.

Men han anbefaler ikke selskaper som produserer marihuana. Her er det snakk om selskaper som leverer utstyret til de som produserer marihuana. Da blir det kanskje som under gullrushet?

De som tjente de sikre pengene var de som leverte utstyret og tjenestene til gullgraverne. Hvis historien gjentar seg med marihuana, kan tipsene til Willard kanskje vise seg å bli lønnsomme?

Så langt i år har imidlertid ingen blitt høy på disse aksjene heller.

Calgon er den som har gått best, og er opp 8,4 prosent i år og 24,5 prosent det siste året. Lindsay har steget 0,08 prosent i år og 5,4 prosent det siste året. Aegion har steget 5,2 prosent i år, men har likevel falt 6,3 prosent det siste året.

Flere nyheter Opera knuser konkurrentene på sosiale medier
Bill Gates anbefaler deg å lese disse 6 bøkene i sommer
Ny matskandale slår tilbake på myndighetene