Kan du gjette hva denne motorsykkelen drives av?

«O2 Pursuit» kan bli en ny, grønn trend.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Folk er blitt mer og mer opptatt av å spare Moder Jord for utslippet av klimagasser, og hvert år bruker politikere milliarder av kroner på ulike grønne tiltak.

Vi har begynt å kjøpe elbiler, fyller tankene med biobrensel og kildesorterer søpla vår, og grønne trender som handlenett, økologisk mat og loppemarkeder har for lengst blitt populært.

Og nå har den australske designeren Dean Benstead presentert en ny idé for den grønne framtida:

En motorsykkel drevet av ingenting annet enn ren luft.

Oppnår høy hastighet Den luftige motorsykkelen har fått navnet «O2 Pursuit», og føyer seg altså inn i rekken av kjøretøyer drevet på alternativt drivstoff.

Og de mange som umiddelbart tenker at en luftdrevet motorsykkel neppe kan gå særlig fort, må tenke om igjen.

For «O2 Pursuit» kan oppnå en imponerende hastighet på veien, til tross for at den drives av en tank fylt med komprimert luft. Faktisk kan den cruise forbi i en fart på opp mot 140 km/t, ifølge Phys Org.

Sykkelen kan også kjøre nesten 100 kilometer på en enkelt tank.

Og i motsetning til elektriske kjøretøy krever ikke «O2 Pursuit» tunge batterier eller lang oppladning.

Mangler påfyllingsstasjoner Benstead, som er industridesigner fra Melbourne, startet utviklingen av luftsykkelen basert på følgende idé:

«Å leve i en verden der mennesker kan pendle i kjøretøy og ha det gøy uten innvirkning på miljøet, er et scenario som virker uoppnåelig og utenkelig. Men hva om vi kunne?»

Underveis i designprosessen ble luftmotorsykkelen utstyrt med en Yamaha-ramme som passet til den komprimerte luftmotoren «DiPietro Air Engine», utviklet av Engineair Australia, skriver Phys Org.

Motoren er en standard «dykketank».

«O2 Pursuit» ble vist fram på Sydney Motorcycle and Scooter Show i fjor, og i år er den blant de 15 oppfinnelsene som er nominert til James Dyson Award, en pris som hyller nye, promblemløsende designere og motiverer dem til å være kreative, utfordrende og oppfinnsomme.

Alt som mangler for at luftsykkelen kan bli å se på veiene framover, er påfyllingsstasjoner som kan levere komprimert luft til «O2 Pursuits» dykketank.