«Kan du ringe andre norske menn? Vi trenger litt money.»

Finnmarks-mennene som kjøper russiske prostituerte er ensomme og bor ofte alene. Den første forskningsrapporten om russisk prostitusjon i nord anbefaler å bygge et ressurssenter for mennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): Et ressurssenter for menn bør opprettes. Det må ha kunnskap om og utvikle tiltak for Finnmarks-menn i sin alminnelighet - ikke bare menn som kjøper sex, sier Brit Kramvig ved NORUT samfunnsforsknings avdeling i Alta.

Sammen med Kirsten Stien har hun, på oppdrag fra Barne- og familiedepartementet og Justisdepartementet, gjennomført det aller første forskningsprosjektet rundt russisk prostitusjon i nord.

- Det er et stort behov for mer forskning. Vi har bare avdekket en liten flik av virkeligheten, understreker de to.

I RAPPORTEN heter det at sexhandelen har mindre omfang enn for et par år siden.

- Det åpenlyse sexsalget på barer og campingplasser er borte. I stedet er trafikken flyttet til privathus, der jentene har følge av mannlige russiske «oppassere», sier forskerne.

I rapporten beskriver en huseier hvordan kontakten mellom kvinnene og norske menn skapes og opprettholdes. Kvinnene fra Murmansk ringer og melder sin ankomst:

- Kan du ringe andre norske menn? Har de money? Vi trenger litt money, sier kvinnene på telefon fra Murmansk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.