Kan du se at brosjyrene er fra samme steinleggerfirma?

- Vi har fått trøbbel med skattemyndighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to brosjyrene er delt ut til en rekke husstander på Østlandet.

I brosjyrene annonseres det for steinleggingstjenester fra det som framstår som helt forskjellige selskaper - det ene har det britisk-klingende navnet Crier Bygg, mens det andre har det erkenorske Komplett Stein AS.

Men organisasjonsnummeret på de to brosjyrene er det samme, og det er bare Crier Bygg som er registrert i Brønnøysundregistrene.
Det selskapet er registrert på en campingplass utenfor Bergen.

Dagbladet kontaktet Crier Bygg tirsdag.

- Skal fikse alt til uka - Hvorfor opererer dere med to selskapsnavn på samme organisasjonsnummer?

- Innehaveren er på ferie til fredag. Han trodde ikke det var noe problem, det er egentlig samme selskap, sier personen som tar telefonen.

- Det er samme selskap, det er Crier Bygg som er det reelle navnet til organisasjonen. Vi skal fikse alt til uka, lover han.

Han sier selskapet nylig har vært og jobbet i Kongsberg-området og bodd på Notodden camping, og sier han kjenner til Dagbladet-omtalen av steinleggerne i området.

- Har fått skattetrøbbel Selskapet er imidlertid ikke moms-registrert. Skattekrimsjef Jan-Egil Kristiansen har tidligere redegjort for det såkalte kontantansvaret. Betaler du over 10 000 kroner kontant til et selskap som ikke er moms-registrert, blir du automatisk medansvarlig for unndratt skatt og merverdiavgift av beløp på over 10 000 kroner.

Alle foretak som omsetter momspliktige varer eller tjenester til en samlet verdi over 50 000 kroner, er også pliktig å registrere seg i momsregisteret for at den norske felleskassa skal få sin rettmessige del av beløpet.

- Vi har planlagt å moms-registrere oss, men så kom påska - vi skal gå til en regnskapsfører neste uke og ordne merverdiavgiften. Vi har hatt skatteproblemer allerede, sier mannen.

- Alt skal bli i orden til neste uke. Vi skal registrere Komplett Bygg AS i Brønnøysund i tillegg, sier han.

• PS: Crier Bygg er blitt slettet fra Brønnøysundregistrene i dag.