NYTT SPRÅK: Her blir Kachim, som snakker det skjulte språket Koro, intervjuet av National Geographics Gregory Anderson. Foto: AP Photo/Chris Rainier, National Geographic/Scanpix
NYTT SPRÅK: Her blir Kachim, som snakker det skjulte språket Koro, intervjuet av National Geographics Gregory Anderson. Foto: AP Photo/Chris Rainier, National Geographic/ScanpixVis mer

Kan du snakke Koro? Da er du blant de få

Forskere oppdaget nytt, udokumentert språk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Forskere har oppdaget et nytt språk i et bortgjemt hjørne nordøst i India, melder nyhetsbyrået AP.

Bare 1000 personer snakker språket, som forskerne først trodde var en dialekt innenfor Aka-kulturen, et stammesamfunn som livnærer seg på gårdsbruk og jakt.

Istedet fant de et helt annerledes vokabular og språklig struktur. Selv de få som snakker språket ante ikke at de snakket på et helt spesielt språk, sier språkprofessor K. David Harrisson til AP.

Til tross for at de som snakker Koro er en del av Aka-samfunnet og at samfunnet ser på Koro som en dialekt, mener forskerne det er store ulikheter.

- Koro er nokså ulikt fra Aka-språket. Da vi dro dit fikk vi beskjed om at det var en dialekt, men det er et fjernt søsterspråk, sier Gregory Anderson, som leder Living Tongues, et institutt for truede språk.

Ved å inkludere Koro er det nå 6910 språk i verden, forteller språkprofessor Harrisson.

Mens det er anslått at mellom 800 og 1200 personer snakker Koro, tror forskerne at flere blant de mellom 4000 og 6000 som snakker Aka ubevisst kan snakke Koro.