Kan en BH-modell bli spansk dronning?

BERLIN (Dagbladet.no): Et mulig bryllup mellom norske Eva Sannum (26) og spanske kronprins Felipe (33) opptar hele den europeiske ukepressen. Men kan en framtidig konge gifte seg med en fotomodell? Ring og stem!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette spørsmålet inviterer det store tyske ukemagasinet «Neue Welt für die Frau» sine lesere til å ta stilling til. Svarer du ja, kan du fra Norge ringe 0049800-77 88 488 00. Sier du nei, er nummeret 0049800-77 88 488 01. Men det haster, lesertelefonene stenges i kveld.

Tilstrømningen på telefonen er stor, for flere store tyske aviser har funnet tiltaket så pirrende at numrene er spredd også til det ikke-ukeblad lesende tyske publikum.

I reportasjene om Eva fra Norge blir hun i tekst og bilder presentert som undertøy-modellen med drømmemålene. Vi får vite alt om hvordan Eva og Felipe elsker hverandre, hvor og hvordan de holder sine kjærlighetsmøter i Spania, Norge og om påskeferien i Alpene. Og selvfølgelig om de spanske monarkistenes motstand mot giftermålet.

Pikant fortid

- For tenk om kongen skulle dø og modellen overtar som regent, er en innvending som siteres. Likedan opplysningene om at Felipes foreldre, kong Juan Carlos og dronning Sofia, ikke har det minste imot sympatiske Eva, trass i hennes «pikante fortid», men at de likevel helst hadde sett at sønnen hadde funnet seg en brud «fra sin egen stand».

Neue Welt understreker at Eva forbereder seg på sin framtidige posisjon.

- Hun skyr ingen anstrengelser for å bli en verdig dronning. Hun lærer seg etikette, lever tilbaketrukket og anonymt, forteller ukebladet.

Den konservative storavisen Frankfurter Allgemeine Zeitung, som vanligvis ikke er opptatt av kongestoff., er så begeistret at avisen anbefaler sine lesere om å ringe inn og stemme ja.

Vill sommer

- Selvfølgelig kan arveprinsen gifte seg med en BH-modell. Grip inn, la oss vise spanjoler og resten av verden at dette blir en vill sommer, oppfordrer avisas kommentator.

gså spanske ukeblader har arrangert avstemninger over nettet, som ga et klart uttrykk for at Eva Sannum er velkommen som Spanias neste dronning.

For tyske massemedier er den påtenkte dronning Eva en forfriskende uskyldighet i forhold til deres egne fyrstelige. Avisa Express i Køln bruker en hel side på å presentere verstingene blant de tyske adelige _ de som ikke forsømmer en eneste mulighet til å forårsake skandaler. Prins Ernst August von Hannover (47), som er gift med Monacos prinsesse Caroline, er beryktet for sine overfall på journalister og fordi han i fjor tisset på veggen til den tyrkiske paviljongen under verdensutstillingen i Hannover. Prins Frederic von Anhalt opptrer som macho-modell under moteoppvisninger og skryter av hvordan han bedrar sin aldrende filmstjernekone Zsa Zsa Gabor (78) og nå venter barn med en 19-åring.

Men størst offentlig avsky vekker for tida fyrstinne Gloria von Thurn und Taxis (37), som under et talkshow i fjernsynet forklarte millioner seere at AIDS-epidemien i Afrika angivelig skyldes at svarte er så besatt av sex.

ENGASJERER: Norske Eva Sannum er godt stoff i hele Eruopa.