Kan en flyvende reke drepe?

Amerikansk jury får delikat sak på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 27. januar 2001 kastet en kokk, på en av restaurantene i Benihana Japanese steakhouse-kjeden, en reke mot den da 47 år gamle Jerry Colaitis fra Old Brookville i New York.

Nå hevder Colaitis enke at rekekastet var det som førte til mannens død ti måneder seinere, og saksøker kjeden for ti millioner dollar.

Enkens mener at dukkebevegelsen ektemannen utførte for å unngå den flyvende reken førte til en nakkeskade.

Etter denne skaden skal han ha fått problemer med helsen, og i juni 2001 måtte han opereres for nummenhet i armen. Fem måneder seinere ble han lagt inn på sykehus på grunn av høy feber, og døde.

Familien sier den dødelige feberen ble utløst av det kirurgiske inngrepet Colaitis måtte utføre på grunn av nakkeskaden.

- Han var som en klippe. Det var ene og alene Benihana som utløste de hendelsene som førte til hans død, sier Andre Ferenzo, familiens advokat til nyhetsbyrået AP.

Den uidentifiserte kokken skal ifølge enken ha kastet reker på gjestene hele tre ganger, det siste kastet var rettet mot Colaitis. Kokken nektet å slutte til tross for at gjestene ba ham om det.

Benihanas sjefkokk Toro Hasagewa har i et vitnemål innrømmet at rekekasting på gjestene er vanlig i restaurantkjeden. Skikken skal ha oppstått etter en Jackie Chan-film fra slutten av nittitallet.

STRIDENS KJERNE: Rekekast fra kokk skal ha utløst dødsfall.
ENKEN: Jacqueline Colaitis krever ti millioner dollar.