Kan en flyvende reke drepe?

Amerikansk jury får delikat sak på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 27. januar 2001 kastet en kokk, på en av restaurantene i Benihana Japanese steakhouse-kjeden, en reke mot den da 47 år gamle Jerry Colaitis fra Old Brookville i New York.

Nå hevder Colaitis enke at rekekastet var det som førte til mannens død ti måneder seinere, og saksøker kjeden for ti millioner dollar.

Enkens mener at dukkebevegelsen ektemannen utførte for å unngå den flyvende reken førte til en nakkeskade.

Etter denne skaden skal han ha fått problemer med helsen, og i juni 2001 måtte han opereres for nummenhet i armen. Fem måneder seinere ble han lagt inn på sykehus på grunn av høy feber, og døde.

Familien sier den dødelige feberen ble utløst av det kirurgiske inngrepet Colaitis måtte utføre på grunn av nakkeskaden.

- Han var som en klippe. Det var ene og alene Benihana som utløste de hendelsene som førte til hans død, sier Andre Ferenzo, familiens advokat til nyhetsbyrået AP.

Den uidentifiserte kokken skal ifølge enken ha kastet reker på gjestene hele tre ganger, det siste kastet var rettet mot Colaitis. Kokken nektet å slutte til tross for at gjestene ba ham om det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer