Kan ende med kabinettspørsmål

Verken SV, Ap eller Frp vil være lekekamerater for Bondevik når budsjettet skal inngås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det var bevegelse i forhandlingene og vilje til løsninger på budsjettområder som betyr mye for begge parter, men avstanden ble for stor, sier Bondevik til NTB.

- Regjeringen har i samarbeid med regjeringspartiene i Stortinget en løpende vurdering av situasjonen, sier statsministeren.

Torsdag ettermiddag sa den siste av regjeringens forhandlingsalternativer, Sosialistisk Venstreparti, nei til regjeringens tilbud. Dermed er Bondevik og samarbeidspartnerne hans på mange måter tilbake til utgangspunktet.

Finanskomiteen avgjorde på et kort møte torsdag kveld at arbeidet med finansinnstillingen skal gå som planlagt med formell avgivelse 20. november. Finansdebatten finner sted 26. og 27. november.

Dersom ikke situasjonen endrer seg under arbeidet med finansinnstillingen, ligger det an til at regjeringen ikke vil få flertall for sitt budsjettopplegg. Varer denne situasjonen ved fram til kvelden 27. november, kan regjeringen komme til å stille kabinettsspørsmål.

Høyres parlamentariske leder Oddvard Nilsen sier til NTB at arbeidet med å sikre flertall for regjeringens forslag ikke er gitt opp.

- Vi må tenke oss litt om, men vi jobber med spørsmålet hele tiden. Det er ikke tatt noen beslutning hvilke alternativer som er mulige. Vi diskuterer saken, og jeg ønsker ikke å kommentere den nærmere, sier Nilsen.

(NTB)

STILLER FY-SPØRSMÅLET:</B> I fjor måtte Bondevik stille kabinettspørsmål og true med å gå av. Kanskje må han gjøre det samme i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer