-  Kan ende med ny verdenskrig

Direktøren ved senter for Midtøsten-studier ved Berkeley-universitetet i California, Nezar Al-Sayad, sier at den spente stemningen mellom Islam og den vestlige verden kan ende med en tredje verdenskrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De voldsomme demonstrasjonene i den muslimske verden mot trykkingen av Muhammed-karikaturene i flere europeiske medier, fortsetter med uforminsket styrke.

I går ble minst 15 mennesker drept i den nigerianske byen Maiduguri under blodige sammenstøt mellom muslimer og kristne.

I et intervju med den egyptiske avisa Al-Ahram Weekly sier direktøren ved senteret for Midtøsten-studier ved Berkely-universitetet, Nezar Al-Sayad, at demonstrasjonene kan vokse til noe langt farligere.

-  En tredje verdenskrig - denne gang en religiøs krig - er ikke en usannsynlig konsekvens av den voksende spenningen mellom Islam og vesten, sier han.

Omringet Islamabad

Demonstrasjonsbølgen fortsatte med uforminsket styrke i flere store byer i Pakistan i går.

Politi og sikkerhetsstyrker omringet hovedstaden Islamabad og skjøt mot demonstranter med tåregassgranater.

Natt til i går stormet sikkerhetsstyrker både hjem og kontorer til ytterliggående islamister i byene Rawalpindi og Lahore. Flere ble arrestert.Aksjonen ble gjennomført etter at myndighetene advarte mot å avholde demonstrasjonen, i frykt for at det ville skape ytterligere opptøyer. Fem mennesker døde i forbindelse med protester mot karikaturtegningene sist uke.

 SLAGORD: Titusenvis av demonstranter var samlet i Istanbul der de ropte slagord mot Danmark, Israel og USA. Et av kravene er full boikott av danske varer. Foto: Scanpix
SLAGORD: Titusenvis av demonstranter var samlet i Istanbul der de ropte slagord mot Danmark, Israel og USA. Et av kravene er full boikott av danske varer. Foto: Scanpix Vis mer

I Pakistans største by, Karachi, deltok minst 15 000 personer.

Angrep ambassade

I Tyrkias største by, Istanbul, gikk titusenvis av demonstranter i tog mot Muhammed-tegningene. I Indonesias hovedstad Jakarta gikk flere hundre demonstranter væpnet med stokker og stein løs på USAs ambassade.

På et banner slo demonstrantene fast at de er «parat til å angripe profetens fiender».

Minst 45 mennesker har hittil mistet livet i voldelige demonstrasjoner.

b> BØNN OG PROTEST: Med uforminsket styrke fortsatte demonstrasjonsbølgen i Pakistans største byer. Her er det tilhengere av det religiøse partiet Jamat-e-Islami som er samlet til bønn samtidig som de viser sin misnøye med karikaturtegningene av profeten.