-  Kan ende med ny verdenskrig

Direktøren ved senter for Midtøsten-studier ved Berkeley-universitetet i California, Nezar Al-Sayad, sier at den spente stemningen mellom Islam og den vestlige verden kan ende med en tredje verdenskrig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De voldsomme demonstrasjonene i den muslimske verden mot trykkingen av Muhammed-karikaturene i flere europeiske medier, fortsetter med uforminsket styrke.

I går ble minst 15 mennesker drept i den nigerianske byen Maiduguri under blodige sammenstøt mellom muslimer og kristne.

I et intervju med den egyptiske avisa Al-Ahram Weekly sier direktøren ved senteret for Midtøsten-studier ved Berkely-universitetet, Nezar Al-Sayad, at demonstrasjonene kan vokse til noe langt farligere.

-  En tredje verdenskrig - denne gang en religiøs krig - er ikke en usannsynlig konsekvens av den voksende spenningen mellom Islam og vesten, sier han.

Omringet Islamabad

Demonstrasjonsbølgen fortsatte med uforminsket styrke i flere store byer i Pakistan i går.

Politi og sikkerhetsstyrker omringet hovedstaden Islamabad og skjøt mot demonstranter med tåregassgranater.

Natt til i går stormet sikkerhetsstyrker både hjem og kontorer til ytterliggående islamister i byene Rawalpindi og Lahore. Flere ble arrestert.Aksjonen ble gjennomført etter at myndighetene advarte mot å avholde demonstrasjonen, i frykt for at det ville skape ytterligere opptøyer. Fem mennesker døde i forbindelse med protester mot karikaturtegningene sist uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer