- Kan ende med politianmeldelse

Etter Dagbladets avsløringer om falske lokallag.

VURDERER POLITIANMELDELSE: Advokat Ingrid Bergum leder Fordelingsutvalget i Barne- og likestillingsdepartementet (BLD). Som leder for granskingen av SOS Rasisme hevder hun utfallet kan bli en politianmeldelse av organisasjonen. Foto: Marie von Krogh
VURDERER POLITIANMELDELSE: Advokat Ingrid Bergum leder Fordelingsutvalget i Barne- og likestillingsdepartementet (BLD). Som leder for granskingen av SOS Rasisme hevder hun utfallet kan bli en politianmeldelse av organisasjonen. Foto: Marie von Krogh Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Både Oslo kommune og staten vurderer politianmeldelse av SOS Rasisme for medlemsjuks og pengerot.

Flere tidligere tillitsvalgte forteller Dagbladet om lokallag lokale tillitsvalgte mener er opprettet ene og alene for å blåse opp den offentlige pengestøtten til SOS Rasisme.

Dette er avsløringer det statlige tilskuddsorganet Fordelingsutvalget nå vurderer å politianmelde SOS Rasisme for. Granskingen er bare én av seks pågående kontroller av SOS Rasisme etter påstander om økonomisk rot og juks med medlemstall. Fordelingsuvalget holder i år tilbake rundt 3 millioner støttekroner, på vegne av Barne- og likestillingsdepartementet.

- Vi gjennomfører en kontroll for å avklare hvordan den støtten vi har gitt til SOS Rasisme er blitt brukt, om det har vært reell aktivitet i lokallagene og en kontroll av medlemstallet. Dette er forhold vi er usikre på, sier advokat og leder av Fordelingsutvalget Ingrid Bergum til Dagbladet.

Departementet har bestemt seg for å se nærmere på lokallagene i Dagbladets reportasjer, der tidligere lokale tillitsvalgte forteller at de bidro til melking av statlige støttemidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer