Kan ende med Ving-slakt

- Investorene vil gå etter de midlene som finnes, sier ekspert til Dagbladet.

LIVE NÅ: Det britiske reiseselskapet Thomas Cook er konkurs og avvikles med øyeblikkelig virkning. 21 000 ansatte mister jobben, og 600 000 reisende rammes. Reisearrangøren Ving Norge eies av det internasjonale konsernet. Dette er siste nytt i saken - og dette betyr konkursen for deg. Programleder: Ørjan Ryland. Produsent: Emilie Rydning og Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du rammet av Thomas Cook-konkursen? Tips oss på 2400@db.no

178 år etter at selskapet ble grunnlagt, avvikles det britiske reiseselskapet Thomas Cook med øyeblikkelig virkning. Milliardkonkursen er et faktum etter at forhandlinger brøt sammen natt til mandag, og det er varslet at over 20 000 mennesker mister jobben.

Rundt 600 000 kunder skal være på tur med Thomas Cook for øyeblikket og usikkerheten blant de reisende er stor.

Men hva gikk galt og hvorfor skjer dette nå? Reiselivsekspert Hans Jørgen Elnæs sier til Dagbladet at en rekke faktorer spiller inn.

Lister opp problemer

- Thomas Cook er et tradisjonelt reisebyrå. Med masse ansatte i små kontorer på gateplan i England, hvor folk setter seg ned for å kjøpe tur. Men å booke ferie nå gjøres stort sett digitalt, så konkurransen fra nettoperatørene er tung. I tillegg tilbyr konkurrerende lavprisselskaper, eksempelvis Ryanair, Jet2.com, Wizz Air og Easy jet tilsvarende turer for en billigere penge.

Hvor «tungt» selskapet er satt sammen er altså en faktor. Ifølge nyhetsbyrået Reuters har Thomas Cook 21 000 ansatte og flyr rundt 19 millioner passasjerer årlig. Til sammenlikning har Norwegian, ifølge egne hjemmesider, 11 000 ansatte og fløy 37 millioner passasjerer i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer