- Kan endelig se framover

- Etter fem år i fengsel kan Souhaila Andrawes endelig se framover. Årene i fengsel har vært beintøffe, sier advokat Heidi Bache-Wiig. Den palestinske flykapreren blir løslatt 30. november etter å ha sonet halve straffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det vil ta tid før Andrawes kan leve et normalt igjen. Hun er nedbrutt både psykisk og fysisk. Hun er lettet over at hun nå blir løslatt, men viser ingen glede, forteller Andrawes advokat Heidi Bache-Wiig til Dagbladet :på nettet. Andrawes får oppholdstillatelse i Norge.

Atskilt fra datteren

Andrawes ble i desember 1996 av en domstol i Hamburg dømt til 12 års fengsel for flykapring. Hun var eneste overlevende blant de fire palestinerne som kapret et tysk fly høsten 1977. I juli 1997 ble hun overført til norske fengsel.

Det har vært en ekstra stor påkjenning for Andrawes å være atskilt fra sin 14 år gamle datter.

- Det har vært tøft at jenta kom i tenårene mens mamma satt inne, sier Bache-Wiig. Jenta har bodd hos sin far de fem siste årene.

Vil studere

Andrawes skal nå gjennom et rehabiliteringsopplegg før hun tar til på hverdagen.

- Jeg vet at Andrawes gjerne vil gjøre nytte for seg i samfunnet. Jeg tror hun kommer til å begynne å studere etterhvert for å forbedre norskkunnskapene sine. Men først skal hun gjennom et rehabiliteringsopplegg, sier Bache-Wiig.

Justisdepartementet begrunner løslatelsen og oppholdstillatelsen med en totalvurdering av Andrawes og situasjon til hennes familie. I behandlingen er det lagt særlig vekt på Andrawes helse, og den lange tiden som har gått siden flykapringen.

Den tidligere flykapreren Souhaila Andrawes blir løslatt etter å ha sonet halve straffen. Advokaten hennes, Heidi Bache-Wiig, er lettet.