Historisk funn:

- Kan endre vår forståelse

En gruppe med arkeologer har funnet flere hus, glassvaser, dekorativ keramikk og smykker under graveprosjektet for en ny jernbane i Storbritannia.

VELBEVART: Arkeologene har blant annet funnet velbevart dekorativ keramikk under utgravingen i Northamptonshire. Foto: High Speed Two Ltd 2022
VELBEVART: Arkeologene har blant annet funnet velbevart dekorativ keramikk under utgravingen i Northamptonshire. Foto: High Speed Two Ltd 2022 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En av de «mest imponerende» arkeologiske funnene har nylig blitt oppdaget i Northamptonshire i England.

En gruppe på rundt 80 arkeologer har nemlig funnet en hel romersk by, bestående av 30 hus.

De har funnet gjenstander som stammer tilbake til Romerrikets tid. De gamle og verdifulle gjenstandene ble funnet som følge av gravingen til det såkalte «HS2 railway» prosjektet.

Ifølge ekspertene har det arkeologiske funnet potensial til å «endre vår forståelse» av det romerske imperiet. Det skriver HS2 i en pressemelding.

Blackgrounds, der gjenstandene ble funnet, har eksistert siden 1700-tallet.

Lederne for graveprosjektet mener at gjenstandene er av «høy kvalitet» og omfanget av det som har blitt funnet har overgått alle forventningene.

Gjennom byen går det en ti meter bred vei, noe som indikerer at det har vært et travelt område der vogner med varer ble fraktet.

Flere unike gjenstander

Analyser av funnene viser at byen fortsatte å utvide seg og ble mer velstående gjennom Romerrikets periode, med nye steinbygninger og flere veier, ifølge Sky News.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer