Kan få 14 måneders fengsel for CV-juks

I tillegg kan hun måtte betale tilbake én million i lønn.

MULIG FENGSEL: Kan få 14 månderes fengsel for CV-juks. Arkivbilde av administrasjonssjef Liv Løberg i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell som innrømmer at hun har forfalsket studiebevis. Foto: Kjersti Halvorsen / Scanpix
MULIG FENGSEL: Kan få 14 månderes fengsel for CV-juks. Arkivbilde av administrasjonssjef Liv Løberg i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell som innrømmer at hun har forfalsket studiebevis. Foto: Kjersti Halvorsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aktor la ned påstand om 14 måneders fengsel for Liv Løberg, som er tiltalt for å ha jukset med vitnemål i jobbsøknader.

I tillegg kan hun måtte betale tilbake én million kroner i lønn.

Fredag ble rettssaken i Oslo tingrett avsluttet mot den tidligere administrasjonssjefen i Statens autorisasjonskontor for helsepersonell (Safh). Hun er tiltalt for grovt bedrageri, dokumentfalsk og falsk forklaring.

Løberg innrømmet tirsdag å ha brukt forfalskede vitnemål for flere toppjobber i det offentlige, og hevder hun fikk dokumentene av en bekjent som en spøk.

Hun avviser påstanden om grovt bedrageri og falsk forklaring. Dom i saken kommer trolig i løpet av neste uke, skriver Aftenposten.

Det var VG som sommeren 2010 avslørte at Løberg hadde brukt falske vitnemål fra London School of Economics, Queen Mary College i London og Norges Handelshøyskole.

Løberg har tidligere hatt en rekke lederjobber i det offentlige, som divisjonsdirektør ved Laboratoriemedisinsk divisjon ved Ullevål universitetssykehus og kontorsjef ved Norges veterinærhøgskole. Politiet mener hun benyttet falske dokumenter for å få alle disse jobbene.

Løberg trakk seg fra sin stilling i Safh og alle verv hun hadde i Fremskrittspartiet da avsløringen kom i juni.

(NTB)