Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kan få 15 mill.

Trond Kristoffersens elskerinne i London, Rebekah Ruth Elliott, er en mystisk partner i Finance Credit-skandalen. Nå kan hun bli mangemillionær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Nå har Rebekah Ruth Elliott gått i dekning, og det er lite man vet om henne. Noen hevder hun er fra Afrika, i likhet med Kristoffersens kone Yaa, andre kilder hevder hun er fra Jamaica.

Trond Kristoffersen innrømmet i retten at den mystiske kvinnen hadde vært elskerinnen hans. I intervjuer sa den varetektsfengslede mannen at han angret, og at det hadde vært en urimelig belastning for kona at påtalemyndigheten trakk det fram i retten.

- Jeg er stolt av kona mi, som er lojal, sa han.

Leilighet

Leiligheten i Cheval Place, Knightbridge, ligger et steinkast fra Londons fineste varemagasin, Harrods. Den er anslått til å være verdt cirka 30 millioner kroner.

Luksusleiligheten er registrert med to eiere. Den ene er Rebekah Ruth Elliott, som eier 50 prosent, den andre halvparten eies av Lily Bridge Holdings (en trust opprettet i Kristoffersens datters navn).

Trusten er registrert i skatteparadiset British Virgin Islands.

Den norske bobestyreren Kjell Dagestad har registrert krav i leiligheten, som det går fram av boligdokumentene. Det er gjort for å varsle eventuelle kjøpere om at det finnes utestående krav.

Minefelt

Det er duket for en interessant rettssak, sier britiske advokater Dagbladet har vært i kontakt med. De opplyser at det er veldig uvanlig at en leilighet eies av en stiftelse sammen med en privatperson.

Kristoffersens elskerinne har ingen utestående krav i Norge. Derfor bør hun bli betalt halvparten av salgsbeløpet som kan bli på 10-15 millioner kroner, mener en advokat.

Et annet syn er at dersom det kan bevises at det er Kristoffersens penger som har finansiert leiligheten, kan Rebekah Ruth Elliott forsøke å få til en ordning med kreditorene.

En tredje mulighet er å gå til rettssak mot henne, og kreve at hun skal bevise at hun har brukt egne penger til denne investeringen.

Resultatet kan bli rettssaker i England om denne og muligens også om den andre leiligheten som Trond Kristoffersen kjøpte.

Det kan føre til en langvarig juridisk oppvask i britiske rettssaler, hvor det er britisk rett og ikke norsk som gjelder.

KAN BLI RIK: Rebekah Ruth Elliott kan bli styrtrik, hvis hun får utbetalt halvparten av 30-millionersleiligheten i London.