Kan få 20 års fengsel

En Oslo-mann ble torsdag arrestert i Costa Rica i Mellom-Amerika. 24-åringen er siktet for handel og organisert smugling av store mengder narkotika til Europa. Nordmannen risikerer fengselsstraff på opptil 20 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ifølge avisa La Nacisn ble nordmannen arrestert på flyplassen i hovedstaden San José, Juan Santamarma. Han skal da ha vært på vei til Frankfurt.

Costa Ricas narkotikapoliti, Policia de Control de Drogas (PCD), sier til La Nacisn at de har bevis for at nordmannen rekrutterer narkokurer, som tar med seg kokainpartier på tre til fem kilo til Europa.

- Vi er kjent med saken gjennom våre politikanaler. Mer vet vi ikke, opplyser politiavdelingssjef Magne Eilertsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Teipet på kroppen

13. februar i år kom narkotikapolitiet i Costa Rica på sporet av smuglerligaen, da en amerikaner ble pågrepet på hovedflyplassen med tre kilo kokain teipet på kroppen. Amerikaneren hadde også en flybillett til Oslo - via Guatemala, Amsterdam og København.

Den norske 24-åringen ble arrestert sammen med en amerikaner for fem dager siden. Nordmannen skal ikke ha blitt pågrepet med narkotika på kroppen eller i bagasjen. Amerikaneren ble imidlertid tatt med marihuana, en revolver og store summer med dollar.

Politiet i Costa Rica opplyser til La Nacisn at pågripelsen av nordmannen skjedde i samarbeid med europeisk narkotikapoliti.

Ikke kontakt

24-åringen er nå siktet for handel og organisert smugling av narkotiske stoffer. Ifølge straffelovgivningen risikerer han en fengselsstraff fra åtte til 20 år.

Politiet i Mellom-Amerika mener nordmannen samarbeider med costaricaneren Miguel Mora Calvo, som anses å være den columbianske mafiaens kontaktperson i Costa Rica.

Mora Calvo ble arrestert for fem dager siden på Costa Rica atlanterhavskyst - hvor narkotikaen kommer i land fra Colombia.

Både Costa Rica og Panama blir brukt som transportland for narkomafiaen i Colombia. Spesielt Costa Rica er et ettertraktet mål, ettersom landet ikke har en militærarmé.

Den norske ambassaden i Nicaragua prøvde i går å komme i kontakt med costaricanske myndigheter for å finne ut mer om saken.

- Vi ble i dag informert av det norske konsulatet i Costa Rica, som hadde lest artikkelen i La Nacisn. Nordmannen har verken kontaktet ambassade eller konsulat, sier charge d'affair Tove Stub ved Den norske ambassaden i Nicaragua til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer