Kan få 21 års fengsel

Flere vitner og funn kan komme til å dømme Ole Nicolai Kvisler til 21 års fengsel for drapet på Benjamin Hermansen. Også Joe Erling Jahr risikerer lovens strengeste straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når aktor, statsadvokat Berit Sagfossen, framfører sin prosedyre i Oslo tingrett i dag kan begge risikere 21 års fengsel.

Ole Nicolai Kvisler og Joe Erling Jahr står tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Ifølge tiltalebeslutningen er drapet på Benjamin Hermansen rasistisk motivert.

De rettspsykiatrisk sakkyndige konkluderte før jul overraskende med at Joe Erling Jahr har mangelfullt utviklede sjelsevner. Dette betyr at han kan risikere forvaring, det som i år erstatter sikring.

Påkjenning

Selv skal Jahr se fram til å bli ferdig med rettssaken.

- Å vente på avslutningen av en så alvorlig og inngripende sak, er selvsagt en ekstrem påkjenning for en ung gutt. Min klient har jo også i retten gitt uttrykk for atskillig selvfordømmelse i forhold til det som har skjedd, sier Jahrs forsvarer, advokat Tor Erling Staff.

Joe Erling Jahr har innrømmet å ha tatt livet av Benjamin Hermansen, men s ier at drapet var et uhell. Han har både til politiet og i retten påtatt seg all skyld selv, og har frikjent Andreassen og Kvisler for selve drapet.

Dette kan felle Kvisler

  • To drapsvåpen.
  • Vitner har sett ham overfalle Benjamin.
  • Beskrives som en lederskikkelse i miljøet.

  • Har flere dommer for voldsbruk.

Det som kan komme til å felle Ole Nicolai Kvisler er flere vitner, deriblant Benjamins kamerat som var på åstedet drapsnatta, som sier de så Kvisler angripe Benjamin. Dette har også ekskjæresten, Veronica Andreassen, forklart til politiet.

Rettsmedisinere har konkludert med at Benjamin mest sannsynlig ble drept av to forskjellige stikkvåpen, noe som også kan bidra til å felle Kvisler. Selv har han forklart at han aldri var i nærheten av Benjamin.

Veronica Andreassen risikerer i prinsippet også 21 år i fengsel, men dette er lite trolig.

Ut av miljøet

Hennes forsvarer, advokat Tor Kjærvik, vil sannsynligvis i sin prosedyre legge vekt på hennes unge alder, samt at hun nå skal ha brutt med sitt tidligere miljø. 18-åringen bor nå på en gård et sted på Østlandet, og har fått tilbud om hjelp flere år framover. Både vitner, hun selv og de to medtiltalte har forklart at hun satt i bilen da drapet skjedde.

Prosedyrene er etter planen ferdige fredag. Dommen kan etter det Dagbladet erfarer være klar allerede i slutten av neste uke.

<B>SKJEBNEUKE: Ole Nicolai Kvisler(22) (øverst) og Joe Erling Jahr(20) er tiltalt for drapet på Benjamin Hermansen på Holmlia i januar i fjor. I dag starter aktors prosedyre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer