Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Muellers anbefaling:

Kan få 24 år i fengsel

Spesialetterforsker Robert Muellers kontor sier Trumps tidligere valgkampsjef Paul Manafort kan tilbringe minst 19 år i fengsel.

DØMT: Donald Trumps tidligere valgkampsjef, Paul Manafort, er dømt for fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto. Foto: REUTERS/Yuri Gripas/File Photo
DØMT: Donald Trumps tidligere valgkampsjef, Paul Manafort, er dømt for fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto. Foto: REUTERS/Yuri Gripas/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontoret viser til føderale tjenestemenn som har beregnet Manaforts potensielle straff, viser rettsdokumenter fredag.

Muellers folk kommer ikke med noen konkret anbefaling om straff, men stiller seg bak beregningen som viser at Manafort burde tilbringe mellom 19 og 24 år i fengsel. Manafort kan også måtte betale 24 millioner dollar i erstatning.

Hvis en føderal dommer legger seg på samme linje som straffeberegningen, vil Manafort få den lengste fengselsstraffen av samtlige i Russland-etterforskningen. 69-åringen vil da risikere å tilbringe resten av livet i fengsel.

Manafort er dømt for fem tilfeller av skattesvindel, to tilfeller av banksvindel og for å ikke å ha oppgitt en utenlandsk bankkonto.

Trumps tidligere advokat Michael Cohen har inngått en avtale med Mueller og har i en annen sak blitt dømt til tre års fengsel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!