Kan få DNA-svar i kveld

I kveld håper Førde-politiet å få DNA-svar som kan felle Anne Slåttens drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet fikk i går inn bare ett nytt tips etter at de rekonstruerte de siste minuttene i Anne Slåttens liv. Politiet hadde håpet at rekonstruksjonen skulle føre til at flere mulige vitner meldte seg.

- Vi har fått inn ett tips siden i går, og det var av en sånn art at vi ikke legger så stor vekt på det, sier lensmann Kjell Fonn i Førde og Naustdal til Dagbladet.no.

Under gårsdagens rekonstruksjon gikk en politikvinne kledd i identiske klær som Slåtten hadde på seg, opp de siste 800-900 meterne som Slåtten trolig gikk før hun ble drept tidlig søndag morgen i forrige uke.

Venter på DNA-svar

Kriminalteknikere fra Kripos har sikret seg flere biologiske spor både på den drepte, og på stedet der hun ble drept. Disse er sendt til analyse hos Rettsmedisinsk institutt i Oslo.

Såkalte moduskandidater i Førde-regionen, samt alle menn som har vært i nærheten av åstedet i tida trundt drapet, har frivillig avlagt spyttprøver hos politiet i Førde. Når DNA-prøvene fra drapsstedet er ferdig analysert, skal disse sjekkes opp mot de valagte prøvene.

- Vi venter å tidligst kunne få svar på disse prøvene i løpet av kvelden, sier lensmann Fonn til Dagbladet.no.

Få vitner

Politiet går ut fra at den drepte sykepleierstudenten gikk fra hybelen sin på Hamretunet omtrent klokka 06.50 søndag morgen.

Slåtten ble observert av en kvinne like ved Fossebrua klokka 07.00. Dette er rundt en kilometer fra åstedet. Like etterpå hørte et vitne et forferdelig skrik, men det er lite trolig at skriket kom fra Anne Slåtten.

Noen minutter over klokka 07 ble hun observert i krysset Angedalsveien/Grovene, omtrent 800-900 meter fra stedet hun ble funnet drept.

Dette er politiets siste sikre observasjon av 22-åringen, og for etterforskerne er det en gåte at bare to personer har sett Anne Slåtten i løpet av hennes gåtur fra hybelen til drapsstedet i Angedalsveien.

- Så Anne

En mann i Førde hevder overfor VG at han så sykepleierstudenten Anne Slåtten i live bare 300 meter unna stedet der hun seinere ble funnet drept. Denne observasjonen skal ha vært kjent for politiet før rekonstruksjonen.

Lensmannen i Førde har flere ganger uttalt at den siste observasjonen av Slåtten ble gjort omtrent 800 meter fra drapsstedet i Angedalsveien i Førde søndag 6. juni. Men nå sier en mann til VG at han er sikker på at det var 22-åringen han så enda nærmere stedet hun seinere ble funnet drept.

- Jeg så en kvinne med lyst hår og svart jakke. Jeg lurte på om det var en jeg kjente, derfor snudde jeg meg i bilen og så ansiktet hennes, sier vitnet til avisa.

Ifølge mannen har han fortalt det samme i politiavhør. Både mannen og en kamerat han var sammen med denne morgenen, har vært i avhør, samt avgitt DNA-prøver til politiet.

Kvalt

Anne Slåtten, som opprinnelig kom fra Hjelmeland i Rogaland, begynte på sykepleierstudiet ved Høgskolen i Sogn og Fjordane i fjor høst. Samme helg som hun ble drept, skulle hun begynt praksistida si på sykehjemmet Førde helsetun.

Tidlig søndag morgen i forrige uke ble kolleger bekymret da 22-åringen aldri dukket opp på jobb. De kontaktet venner og hybelkamerater av Slåtten, som på ettermiddagen meldte henne savnet til politiet.

Dagen etter ble liket av den unge kvinnen funnet ved veien til sykepleierstudentens jobb i Førde sentrum.

Trolig ble hun kvalt og drept noen minutter før klokka 07.30 søndag morgen.

Anne Slåtten (22) begraves fra hjembygda Hjelmeland i dag.

DREPT: Anne Slåtten (22).
SLIK VAR HUN KLEDD: En politikvinne ble i går ikledd identiske klær som Anne Slåtten hadde på seg da hun ble drept.