Kan få dødsstraff for barnedrap

Amanda Hamm (27) som er siktet for å ha drept sine tre små barn kan få dødsstraff. Hennes egen mor tror hun er skyldig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En dommer leste i går opp drapssiktelsen for en gråtende Amanda Hamm og forklarte henne at hun risikerer dødsstraff hvis hun kjennes skyldig i saken, melder AP. De første høringene i saken ble av dommeren satt til 7. januar.

For to dager siden ble den amerikanske kvinnen arrestert og siktet for å ha druknet sine tre barn på 2, 3 og 6 år med overlegg. Også hennes kjæreste, Maurice Lagrone Jr. (28), ble arrestert og siktet i saken.

I går gikk Amanda Hamms egen mor ut i media. Hun sa at hun tror datteren er skyldig, men at hun må ha blitt hjernevasket av kjæresten.

- Jeg elsker min datter. Men jeg må putte et skjold opp rundt meg, fordi hun tok fra meg mine tre barnebarn, sa Hamms mor, Ann Danison, på tv-programmet «Today».

Hun fortalte at datteren har mange problemer i livet sitt og hadde vært deprimert, men sa også at hun var en god mor som hadde vært sammen med barna sine hele tiden. Hun sa også at datterens kjæreste, Maurice Lagrone Jr. (28), som ikke var far til noen av barna, så ut til å ha blitt knyttet til barna.

- Ikke på en million år ville jeg ha drømt om at hun kunne ha gjort noe slikt, sa Hamms mor ifølge AP.

Hun fortalte og at datteren tidligere hadde spurt henne om å ta vare på barna, slik at hun selv og kjæresten kunne flytte fra småbyen Clinton til storbyen St. Louis.

På det samme tv-programmet sa sheriff Roger Massey at de har avdekket et motiv, og at han tror retten vil kjenne Hamms skyldig så snart de blir fortalt om motivet.

- Druknet barna

Amanda Hamms tre små barn, Christopher Hamm (6), Austin Brown (3) og Kyleigh Hamm (23 måneder) druknet i det som først ble antatt å være en tragisk ulykke, da bilen smårollingene satt i trillet ned en båtrampe og sank i Clinton Lake.

De angivelige drapene skjedde i Illinois i september, utenfor Clinton - en småby med 7500 mennesker om lag 20 mil sørvest for Chicago. Politiet etterforsket først saken som en ulykke, men skal etterhvert ha fattet mistanke til den 27 år gamle kvinnen.

Sheriff Roger Massey hevder at politiet vet hva motivet for drapene var, men vil ikke opplyse hva dette skal ha vært. På spørsmål om hvordan politiet kan avvise påstanden om at det var en ulykke, opplyser sheriffen at de har sendt bilen ned rampen og ut i vannet flere ganger, for å se hvordan den sank.

- Vårt formål er å motbevise at det var en ulykke, sier Massey ifølge AP.

Amanda Hamm ringte selv nødnummeret 911. Redningsmannskap kom til sjøen i løpet av fem minutter etter at hun hadde ringt og fikk ungene ut av bilen og opp av vannet. Men livene til smårollingene stod ikke til å redde.

Bilen forsvant ned i vannet med fronten først. Dens bakpart hadde sunket mer enn en meter ned i vannet da redningsfolkene kom til stedet. Ifølge et øyenvitne skal barnas mor ha stått på land og grått hysterisk under redningsforsøket. Hun og kjæresten skal ikke ha deltatt i redningen.

Hverken det siktede paret eller politiet har noen gang gitt noen forklaring på hvorfor de og barna var ved båtrampen. De skulle ikke sette ut eller dra opp noen båt. Det er foreløpig heller ikke opplyst om de to voksne var i bilen da den trillet ned båtrampen. Paret har ikke villet kommentere eller snakke om saken i det hele tatt overfor pressen.

- DREPTE BARNA SINE: 27 år gamle Amanda Hamms er siktet for drap på sine egne tre unger.<br> Foto: AP/DeWitt County Sheriff's Department
DRUKNET INNESTENGT I BILEN: Disse tre små barna, Christopher Hamm (6), Austin Brown (3) og Kyleigh Hamm (23 måneder), er døde. Politiet tror moren drepte dem med overlegg.<br> Foto: Privat/AP
<B>TROR DATTEREN ER SKYLDIG: </B>Amanda Hamms mor, Ann Danison, sier at hun tror datteren kan ha drept barna.<br>Foto: AP
<B>SIKTET: </B>Amanda Hamms kjæreste, Maurice Lagrone Jr. (28) er også arrestert og siktet i saken. <BR>Foto: AP/DeWitt County Sheriff's Department