Dobbeltdrapene i Marokko

Kan få dommene sine i dag

Står tiltalt for drap på Maren Ueland (28) og Louisa Vesterager Jespersen (24).

HOVEDMENN: De tre gateselgerne Abdessamad El Joud (t.v), Ouziad Younes og Rachid Afati (t.h) er dømt for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. I tillegg er 21 dømt i terrorsaken. Her er de tre avbildet da de ble pågrepet på en buss på vei fra Marrakech. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix
HOVEDMENN: De tre gateselgerne Abdessamad El Joud (t.v), Ouziad Younes og Rachid Afati (t.h) er dømt for drapene på norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen. I tillegg er 21 dømt i terrorsaken. Her er de tre avbildet da de ble pågrepet på en buss på vei fra Marrakech. Foto: Marokkansk politi / AFP / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har snart gått et år siden norske Maren Ueland (28) og danske Louisa Vesterager Jespersen (24) ble drept da de var på en fjelltur i Atlas-fjellene i Marokko.

I dag forventes dommen i ankesaken mot de 24 mennene som er dømt for dobbeltdrapene.

Informert i Norge

Ankesaken har trukket ut i tid, med flere utsettelser, men nå opplyses det at anken kan ventes i terrorretten i Salé i Marokko.

- Familiens bistandsadvokat sa til meg at saken starter i dag, litt seint på dagen, marokkansk tid, sier advokat Ragnar Falch Paulsen til Dagbladet.

Dermed vil sannsynlig dommen falle seint i kveld, norsk tid.

I alt 24 menn ble tiltalt, og i juli i år dømt, i forbindelse med drapene.

Troskap til IS

I en video har mennene sverget troskap til den ytterliggående islamistgruppen IS. Tre av mennene har innrømmet å ha deltatt i selve drapshandlingene, disse ble dømt til døden for drap.

Én mann ble dømt til livstid i fengsel, mens 20 andre ble idømt fengselsstraffer på mellom 5 og 30 år. Samtlige anket dommen, og ankesaken startet 28. august.

Det har vært flere utsettelser, blant annet på grunn av mangel på tolk. Paulsen har tidligere sagt at det har vært en ubeskrivelig belastning for de pårørende at det ennå ikke har blitt en avslutning i rettssystemet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer