Kan få flere år i fengsel fordi han skjulte liket

Firebarnsfar Terje Blom-Pettersen (44) kan få flere år ekstra i fengsel fordi han gravde ned og skjulte sin kone etter drapet. Riksadvokaten tar trolig ut tiltale om drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Det kan gi inntil 21 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet.no): Forsvinningen til Anne Sofie Blom-Pettersen (41) rystet hele Norge i november i fjor. Etter snaue tre uker ble det klart at hun hadde blitt utsatt for et brutalt drap.

Ektemannen har sittet varetektsfengslet siden slutten av november. Han har \'bare\' vært siktet for forsettlig drap, som har en strafferamme på inntil femten år.

Riksadvokaten tar ut den endelige tiltalen i løpet av få dager. Det ligger an til at tiltalen også vil innbefatte 2 ledd i straffelovens paragraf 233 - at drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter.

Bakgrunnen er at Terje Blom-Pettersen fraktet bort sin drepte kone, gravde henne ned og skjulte liket i nærmere tre uker. Hemmeligholdelsen og uvissheten førte til en ekstra belastning for kvinnens familie og venner.

Ved en domfellelse som omfatter \'særdeles skjerpende omstendigheter\' er det vanlig rettspraksis med ett eller flere års strengere straff. Maksimumsstraffen er 21 år i fengsel.

\'Spill\'

Anne Sofie Blom-Pettersen(41) ble meldt savnet fra hjemmet sitt på Nøtterøy den 9. november. Politiet etterlyste kvinnen og satte i gang søk i nærområdet. Etterforskerne stod lenge uten spor. De ante ikke om kvinnnen hadde tatt livet sitt, reist eller blitt drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer