Kan få flere år i fengsel fordi han skjulte liket

Firebarnsfar Terje Blom-Pettersen (44) kan få flere år ekstra i fengsel fordi han gravde ned og skjulte sin kone etter drapet. Riksadvokaten tar trolig ut tiltale om drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Det kan gi inntil 21 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN (Dagbladet.no): Forsvinningen til Anne Sofie Blom-Pettersen (41) rystet hele Norge i november i fjor. Etter snaue tre uker ble det klart at hun hadde blitt utsatt for et brutalt drap.

Ektemannen har sittet varetektsfengslet siden slutten av november. Han har \'bare\' vært siktet for forsettlig drap, som har en strafferamme på inntil femten år.

Riksadvokaten tar ut den endelige tiltalen i løpet av få dager. Det ligger an til at tiltalen også vil innbefatte 2 ledd i straffelovens paragraf 233 - at drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter.

Bakgrunnen er at Terje Blom-Pettersen fraktet bort sin drepte kone, gravde henne ned og skjulte liket i nærmere tre uker. Hemmeligholdelsen og uvissheten førte til en ekstra belastning for kvinnens familie og venner.

Ved en domfellelse som omfatter \'særdeles skjerpende omstendigheter\' er det vanlig rettspraksis med ett eller flere års strengere straff. Maksimumsstraffen er 21 år i fengsel.

\'Spill\'

Anne Sofie Blom-Pettersen(41) ble meldt savnet fra hjemmet sitt på Nøtterøy den 9. november. Politiet etterlyste kvinnen og satte i gang søk i nærområdet. Etterforskerne stod lenge uten spor. De ante ikke om kvinnnen hadde tatt livet sitt, reist eller blitt drept.

Etter hvert ble mistanken rettet mot ektemannen på grunn av sprik i vitneforklaringer. Han er gjøgler og artist og opptrådde på flere kjøpesentre i dagene etter at kona forsvant. På politietteforskerne virket han forbausende uberørt.

Den 21. november gikk spillet mot slutten. Han ble siktet for falsk forklaring. Dagen etter ble siktelsen utvidet til frihetsberøvelse. Politiet mente å ha bevis for at han hadde fraktet vekk kona, men stod forsatt uten spor etter noe lik.

Avslørt

Tekniske funn og vitneforklaringer førte politiet til Tønsberg skytterbane på Sem. Da valgte ektemannen å legge kortene på bordet. Lørdag 26. november påviste han hvor han hadde gravd ned kona si.

Av polititjenestemenn ble det oppfattet som en \'de facto\' tilståelse av drapet.

I avhør har han ikke erkjent straffskyld. Nå hevder han at han ikke husker hva som skjedde i hjemmet til familien den skjebnesvangre natta.

Tilregnelig

Tiltalte er undersøkt av psykiatere og funnet strafferettslig tilregnelig. De sakkyndige mener heller ikke at han hadde sterkt nedsatt bevisshet drapsnatta.

Det er satt av en uke til rettssaken i Tønsberg tingrett. Alt tyder på at hovedslaget i retten vil stå om straffutmålingen.

- Jeg vil ikke kommentere min innstilling til Riksadvokaten og en endelig tiltale nå, sier førstestatssdvokat Arnfinn Hval i Vestfold og Telemark i en knapp kommentar til Dagbladet.

Motiv

Konflikter i ekteskapet skal være årsaken til krangelen som endte med drap. Kvinnen ble slått ihjel med en stump gjenstand. Politiet har ikke med sikkerhet klart å bevise hvilken gjenstand dette er, men det vil bli en del av bevisførselen i retten.

DREPT: 41 år gamle Anne Sofie Blom-Pettersen ble drept og gravd ned. Ektemannen blir trolig tiltalt for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.
FUNNET: Her ble den 41 år gamle kvinnen funnet nedgravd - først nesten tre uker etter drapet. Det kan koste ektemannen flere års ekstra fengsel.