Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kan få følger

- Denne saken kan komme til å skape presedens. Men samtidig må en slik klagesak nødvendigvis også bedømmes på et individuelt nivå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier advokatfullmektig Anniken Simonsen i Leieboerforeningen til Dagbladet.Simonsen understreker at hun ikke kjenner gårsdagens dom fra Borgating lagmannsrett, og derfor bare uttaler seg på et generelt grunnlag. Også på Leieboerforeningens bord havner en del klagesaker der støy ofte er utløsende klagegrunn. Men ifølge Simonsen er det er svært sjelden at slike saker ender i retten. Oftest kommer partene til enighet før det går så langt som til oppsigelse. - Det er også svært sjelden at det er støy fra barna det dreier seg om, sier Simonsen. - Uansett må hver sak vurderes for seg. Det skyldes for det første at den er avhengig av hvor mye støy naboene tåler, og hva slags støy det dreier seg om. Også til hvilken tid på døgnet det er snakk om vil være avgjørende, sier advokatfullmektigen.