Kan få gigantregning

Partifellene tok regninga for Gro Harlem Brundtland. Nå risikerer hun å måtte betale alle utgiftene for to hofteoperasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nå krever lederen av Stortingets helse- og omsorgskomite, Harald Nesvik (Frp), full granskning av Gros hofteoperasjon på Ullevål universitetssykehus. Da er det ikke bare Gro som må svare. Også sykehusdirektør og partifelle Tove Strand, og styreleder Hanne Harlem, Gros søster, må forklare hvordan den tidligere statsministeren kunne få sine hofteoperasjoner gjennomført i Norge.

– Alle kort må på bordet, og vi må se hva som faktisk har skjedd, sier Nesvik til Dagbladet. For da Ullevål sykehus opererte Gro, skjedde det stikk i strid med reglene fra NAV, som sier at pensjonister som har flyttet til utlandet, ikke har rett til planlagt behandling i Norge.

– Jeg vil ikke utelukke at Gro Harlem Brundtland kan ende opp med å måtte betale for sin egen hofteoperasjon, sier advokat Ola Viken. Han er ekspert på trygderett, og har undervist i faget på Universitetet i Oslo i 20 år.

Eksperter Dagbladet har vært i kontakt med, anslår at ekteparet Brundtland har mottatt helsetjenester i Norge for over en million kroner de siste åra i Norge.

Etter at Dagbladet i går kunne fortelle at det kreves særlig tillatelse fra franske myndigheter for at Gro kunne bli hofteoperert i Norge, innrømmer nå Brundtland at hun ikke innhentet den nødvendige godkjenningen. Dermed er det usikkert hvem som skal dekke regningen på flere hundre tusen kroner for de to hofteoperasjonen Gro fikk utført i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer