Foto: Morten Holm / Scanpix
Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer

Kan få halv strømregning i januar

Strømkunder i Midt-Norge kan se fram til en hyggelig overraskelse i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømkunder i Midt-Norge kan se fram til en hyggelig strømregning i januar. For noen kan den være på kun halvparten av hva de betalte i samme måned i fjor.

Når strømregningen for årets tre siste måneder kommer i januar, vil den for gjennomsnittskunden være minst 2.000 kroner lavere enn for et år siden, skriver Adresseavisen.

I desember har strømprisen i Midt-Norge nemlig bare vært en tredel av prisen på samme tid i fjor. Hovedårsaken er det milde vinterværet.

En beregning utført av kraftsalgselskapet Trondheim Kraft viser at strømregningen i januar bare blir halvparten så stor som den som landet i postkassen eller nettbanken for ett år siden.

I fjor sørget en ekstremt tørr og kald desember for å sende prisene til værs, og dessuten var strømbruken i desember den høyeste noensinne.

- Fjoråret var preget av lav magasinfylling hos kraftprodusentene, svenske kjernekraftverk som ikke fungerte og rekordhøyt forbruk som følge av usedvanlig sterk kulde, sier kommunikasjonsdirektør Jeanette K. Tjomsland i Trondheim Kraft.

En våt sommer og høst og en mild vinter har snudd situasjonen på hodet i år.

(NTB)